17/7/13


«Δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό», λέει για την Ελλάδα η Κομισιόν
  • Εχει πλήρη χρηματοδότηση για το επόμενο 12μηνο, επισημαίνει
 
«Δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό», λέει για την Ελλάδα η Κομισιόν
 
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ


Στη διάψευση του δημοσιεύματος ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει χρηματοδοτικό κενό της τάξεως των 10 δισ. ευρώ, προχώρησε την Τετάρτη η Κομισιόν.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Σίμον Ο' Κόνορ, δήλωσε, μέσω του Twitter, ότι το ελληνικό πρόγραμμα «είναι πλήρως χρηματοδοτημένο για τους επόμενους 12 μήνες» και τα σχετικά δημοσιεύματα είναι λανθασμένα.

Ενδεχόμενο κενό, προσέθεσε, θα διαπιστωθεί, αν υπάρχει στην πορεία, στη βάση γεγονότων και όχι εικασιών.


Σε δημοσίευμα της, η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung έκανε λόγο για «νέες δυσάρεστες ειδήσεις λίγο πριν από την επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα», με τη διαπίστωση «τρύπας» ύψους έως και 10 δισ. ευρώ, την οποία η Ευρωζώνη θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται στην Κομισιόν.

Η εφημερίδα εκτιμά πως ο κ. Σόιμπλε δεν θα δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για την κάλυψη του κενού τουλάχιστον πριν τις γερμανικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου, καθώς δεν είναι διατεθειμένος «ούτε θα δώσει υποσχέσεις, αλλά ούτε και να αφήσει το πρόγραμμα να τιναχτεί στον αέρα».

«Ο χρόνος όμως πιέζει, καθώς η Ευρωζώνη πρέπει να αποφασίσει διαφορετικά το ΔΝΤ θα πρέπει να διακόψει τη δική του χρηματοδότηση προς την Ελλάδα», σύμφωνα με την εφημερίδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me