20/7/13

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: 

 

Στα 142,6 εκατ. ο κύκλος εργασιών της έναντι των 159,7 εκατ. το 2012 κυρίως λόγω των χαμηλότερων πωλήσεων στον τομέα των κατασκευών.


 

  • ΤΑ EBITDA σε 13 εκατ. ευρώ, έναντι 30,5 εκατ. ευρώ επηρεασμένα κυρίως από τους τομείς των κατασκευών και τις απομειώσεις αξιών στον τομέα της εκμετάλλευσης ακινήτων. 


ΤΑ καθαρά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημίες 19,3 εκατ. ευρώ έναντι οριακών κερδών στο τρίμηνο του 2012. Ο συνολικός καθαρός τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται σε 681 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά περίπου 25 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο...

  • ... καθώς ο Όμιλος διακρατά χρηματικά διαθέσιμα ύψους 237,7 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός ανέρχεται σε 918 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν σε 387 εκατ. ευρώ.


Στις επιμέρους δραστηριότητες: το τρέχον κατασκευαστικό ανεκτέλεστο του Ομίλου ανήλθε σε 3,5 δις ευρώ περίπου, το 15% του οποίου προέρχεται από τις αγορές του εξωτερικού...

  • ... σημαντικά ενισχυμένο μετά και την πρόσφατη υπογραφή του έργου κατασκευής λιγνιτικού σταθμού παραγωγής ενέργειας στην Πτολεμαΐδα, ύψους 1,4  δις ευρώ.

Η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ τώρα, κατέχει το 47% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, το οποίο αποτιμάται σε 150 εκατ. ευρώ, όταν όλη η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ αποτιμάται σε 183 εκατ. ευρώ. 

Δηλαδή, όλη η υπόλοιπη ΓΕΚ (Real Estate, κατασκευαστικό κομμάτι, παραχωρήσεις κλπ) αποτιμάται μόλις σε... 33 εκατ. ευρώ!

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι ενώ πέρυσι στο α΄τρίμηνο η εταιρεία είχε αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές, 10,1 εκατ. ευρώ, εφέτος εμφάνισε θετικές, ύψους 42,3 εκατ. ευρώ!! 

Μας βγάζει, δηλαδή, μία απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών τριμήνου 22,81% , από τις υψηλότερες, αν όχι η υψηλότερη στο Χ.Α. Η εταιρεία δηλαδή με απλά λόγια , παράγει μετρητά! 

Για να γίνει κατανοητό, το πόσο σημαντικό είναι το θέμα των ελεύθερων ταμειακών ροών, σας αναφέρουμε ότι ο Ελλάκτωρ είχε αρνητικές ελεύθερες ταμειακές ροές 34,8 εκατ. ευρώ, η J&P Άβαξ αρνητικές 29 εκατ. ευρώ και η Ιντρακάτ αρνητικές 6,64 εκατ. ευρώ.

Παίρνει και έργα στη Σ. Αραβία (84,1 εκατ. ευρώ) και στο Ιράκ (29 εκατ. ευρώ)... γεγονός που χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, καθώς υπάρχει η προοπτική μεγάλων έργων στην ευρύτερη περιοχή και λόγω της διεξαγωγής του παγκόσμιου κυπέλου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me