19/7/13



Συντελεστές της παράστασης Μαντάμα Μπατεφλαί, παίρνουν μέρος στην ανοιχτή πρόβα της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για στο πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στα πλαίσια του προγράμματος εξωστρέφειας στον Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013. ΛΥΡΙΚΗ ΠΡΟΒΑ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Π. Σαΐτας

 
 
Η θρυλική όπερα "Μαντάμ Μπατερφλάι", στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 
 
 
Μια έκπληξη περίμενε τους τουρίστες αλλά και τους κατοίκους της πόλης μας που βρέθηκαν στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου το απόγευμα της Πέμπτης, καθώς η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πραγματοποίησε ανοιχτή πρόβα της όπερας του Πουτσίνι "Μαντάμα Μπατερφλάι", η οποία θα παρουσιαστεί στο Ηρώδειο στις 27, 28, 30 και 31 Ιουλίου.

Λίγο πριν τη δύση του ήλιου έξω από το Μερόπειο Ιδρυμα, στήθηκε η ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής και καθώς ο κόσμος συγκεντρωνόταν, παρά το ότι η κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, ο μαέστρος και αρχιμουσικός της παράστασης, Μύρων Μιχαηλίδης ξεκίνησε την ξενάγηση στον κόσμο της θρυλικής Οπερας παρουσιάζοντας σημαντικές σκηνές της. 


Εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι όλων των ηλικιών γοητευμένοι από το θέαμα, παρακολούθησαν αποσπάσματα της σπουδαίας μουσικής του Πουτσίνι και τις μοναδικού λυρισμού άριες από τον βαρύτονο Λουτσάνο Γκάντσι και τις σοπράνο Τσέλια Κοστέα και Ολέσα Πέτροβα.


Η πρωτοβουλία να αφήσουν οι Μουσικοί της Ορχήστρας και οι Μονωδοί που πρωταγωνιστούν στην παράσταση, για λίγο τις κλειστές αίθουσες των προβών, είναι μία δράση στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της ΕΛΣ, που έχει στόχο να έρθουν οι κάτοικοι και οι τουρίστες της Αθήνας σε επαφή με σημαντικά έργα τέχνης και ταυτόχρονα συμβάλλει στη διαμόρφωση μια άλλης εικόνας για την πρωτεύουσα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me