17/7/13

Χ.Α. - ΜΙΚΡΑ και ενδιαφέροντα(;) -1.

Χ.Α. - ΤΑΜΠΛΟ: Στα 49,6 εκατ. ο τζίρος κι αν αφαιρέσουμε τα πακέτα (κυρίως ΠΕΙΡ και ΦΟΡΘ ) τότε απομένουν 41,4 εκατ. ευρώ. Και η ΑΛΦΑ κάλυψε τα 11,3 εκατ. εξ αυτών, με ΟΤΕ, ΠΕΙΡ (χώρια από το πακέτο), ΕΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΡΩΒ και ΟΠΑΠ να καλύπτουν άλλα 22,2 εκατ.ευρώ.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTOVo8Jfne5W2Q76OZBYwN7KgNvPK1maPOh4qUm01pD1tJOmQGkSw 

ΟΠΟΤΕ τι περίσσεψε για τις υπόλοιπες μετοχές; Μόλις 8 εκατ. ευρώ. Και από αυτά τα 8 εκατ. ο ΤΙΤΚ απορρόφησε 1,3 εκατ., τα ΕΧΑΕ 0,8 εκατ., το ίδιο η ΕΕΕ και το ΦΦΓΚΡΠ.

Με τις ΜΕΤΚΑ, ΕΛΠΕ, ΒΙΟΧΚ, ΜΥΤΙΛ να ακολουθούν με 0,4 εκατ. περίπου η κάθε μια τους. ΔΗΛΑΔΗ συνολικά 5,3 εκατ. ευρώ για τις προαναφερθείσες (8) οκτώ και 2,7 εκατ. για τις υπόλοιπες 200(!)...




Χ.Α. - ΑΓΟΡΑ: Ώθηση στην αγορά έδωσαν οι δηλώσεις Σαμαρά, κυρίως σε ότι αφορά την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση. 

Χ.Α. - ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Οι μετοχές των τραπεζών κινήθηκαν αδιάφορα, με την Εθνική να δέχεται ξανά πιέσεις -2,81% επηρεάζοντας μερικώς το κλίμα, την Eurobank στο -1,64%, αμετάβλητη την Alpha  Bank και ήπια ανοδικά τις Πειραιώς και Attica Bank.

ΑΛΦΑ: Ξεχώρησε πάντως ξανά εμφατικά όπου μετά τον χθεσινό όγκο των 10 εκατ. τεμαχίων σήμερα διακίνησε 20,2 εκατ. τεμάχια, λόγω των συνεχιζόμενων αγοραστικών παρεμβάσεων της Citigroup.
  • Να σημειωθεί ότι η Citigroup κατέχει 76 εκατ. μετοχές στην τράπεζα, η οποία εσχάτως έχει ανεβάζει πολύ τους όγκους της στο ταμπλό.
ΜΙΓ: Κινήθηκε έντονα ανοδικά καθώς σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της βρίσκεται στην αγορά τροφίμων και η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα επιδράσει θετικά. 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΑΛΜΥ: Έχετε απόλυτο δίκηο, αχαρακτήριστη η εικόνα της στο ταμπλό... Και ο μεγαλομέτοχος δεν δίνει τσακιστό cent, αν και η κ/φση των 11 εκατ. ευρώ (με ίδια κ/φ - καθαρή θέση στα 80 εκατ.) θα επέβαλε μεγαλύτερο σεβασμό εκ μέρους του, αν μη τι άλλο...

ΚΟΡΡΕΣ: Υπάρχουν φήμες περί πώλησης του ομίλου, αλλά δεν μπορούμε και να σας το επιβεβαιώσουμε. Με αποτίμηση στα 44 εκατ. ευρώ, που δεν είναι και λίγα, κάθε άλλο μάλιστα...

ΚΥΡΜ: Δεν έχει ανακοινώσει την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου (0,0800 ευρώ ανά μετοχή).

ΟΤΟΕΛ: Δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο για μέρισμα ή επιστροφή κεφαλαίου και για το πότε θα κοπεί το σχετικό δικαίωμα.
 

1 σχόλιο:

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me