18/7/13

Με αυτόφωρο κινδυνεύουν όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες!

Με αυτόφωρο κινδυνεύουν όλοι οι Έλληνες επιχειρηματίες!



Η Ελλάδα βιώνει από το 2009 μία άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, η οποία εν μέσω τριών μνημονίων και αλλεπάλληλων πολιτικών λιτότητας έχει εκμηδενίσει ουσιαστικά το εισόδημα του μεγαλύτερου μέρους των Ελλήνων επιχειρηματιών (και φυσικών προσώπων) οι οποίοι πλέον ζουν για να πληρώνουν την εφορία και τα "χαράτσια" που επιβάλλει κάθε νέα κυβέρνηση.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι επόμενο πολλοί επιχειρηματίες να δημιουργούν χρέη προς το Δημόσιο τα οποία φυσικά δεν πληρώνουν, όχι γιατί δεν θέλουν (προσοχή, δεν λείπουν και αυτοί εκμεταλλεύονται την κατάσταση) αλλά γιατί πραγματικά δεν μπορούν, μέσα σε ένα περιβάλλον έλλειψης ρευστότητας από τράπεζες, εταιρικούς πελάτες και τελικούς καταναλωτές.

 
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον θα περίμενε κανείς η τεχνοκρατική μάλιστα κυβέρνηση που έκλεισε ήδη έναν χρόνο "ζωής" να διευκολύνει και να βοηθάει τους Έλληνες επιχειρηματίες (οι οποίοι θα πρέπει να υπενθυμιστεί κατά 99% είναι μικρομεσαίοι), ώστε να διευκολυνθούν να αποπληρώσουν αυτά που με ελεγχόμενη νομιμότητα και συνταγματικότητα τους φορτώνουν υπουργοί και τρόικα.


Και όμως. Η κυβέρνηση κάνει ένα ακόμη "βήμα" στην ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας σε μία εποχή που όλοι έχουν συμφωνήσει την ανάγκη να καταργηθούν τέτοιου είδους "δεσμά" και να απελευθερωθεί το πνεύμα επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας και καινοτομίας. Σύμφωνα, λοιπόν, με ασφαλείς πληροφορίες του EMEAgr, η κυβέρνηση έχει λάβει απόφαση για την εφαρμογή άμεσων διαδικασιών αυτοφώρου για όσους Έλληνες επιχειρηματίες χρωστάνε στο Δημόσιο.


Αυτό προωθείται μέσα από την αλλαγή των διαδικασιών θεώρησης της υπογραφής ενός προσώπου στα αστυνομικά τμήματα. Δηλαδή, σε περίπτωση που κάποιος επισκεφθεί ένα αστυνομικό τμήμα ακόμα και για την πιο απλή πράξη όπως μία εξουσιοδότηση, κινδυνεύει να συλληφθεί άμεσα εάν έχει χρέη στο Δημόσιο. 

Σύμφωνα με την νέα διαδικασία, ο αξιωματικός υπηρεσίας παραλαμβάνει την ταυτότητα του κάθε πολίτη, τα στοιχεία του οποίου στην συνέχεια ταυτοποιούνται ώστε να διασταυρωθεί εάν εκκρεμεί εναντίον του ποινική δίωξη για χρέη και αν όντως διαπιστωθεί κάτι τέτοιο, τότε θα συλλαμβάνεται επιτόπου.

http://www.emea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me