11/7/13


 http://air.euro2day.gr/cov/l_/l_athinwn_ptwsh_deikths180-01_57074_H139W5_b.jpg

ΧΑ: Βούτηξε σε νέο χαμηλό για το 2013

 
Του Θανάση Σταυρόπουλου
 
Τρεις πτωτικές συνεδριάσεις έφεραν το Γενικό Δείκτη στο χαμηλότερο επίπεδο για το 2013. Πιέσεις και στις τιμές των warrants. Λίγες οι μετοχές που αντιστάθηκαν. Ο χαμηλός τζίρος και η έλλειψη θετικών νέων «βαρίδι» για την αγορά. 
 
 
Οι πωλητές έκαναν το 3Χ3 για τον Γενικό Δείκτη και το "κουδούνι" της λήξης της συνεδρίασης βρήκε τον βασικό Δείκτη του Χ.Α. να κλείνει στο χαμηλότερο σημείο για το τρέχον έτος και όχι μόνο, με το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 4/12/2012 (810,17 μονάδες).
 
Και η σημερινή συνεδρίαση κατέδειξε, ότι και όλες οι προηγούμενες, δηλαδή ότι ο χαμηλός τζίρος δεν αποτελεί τροχοπέδη στην φθορά αποτιμήσεων και ψυχολογίας, την ώρα που το μόνο που έχει να περιμένει η Αγορά είναι την πιθανολογούμενη επιστροφή του "short selling" στις Τραπεζικές μετοχές και την επίσημη ανακοίνωση για το που καταλήγει το "good" Ταχ. Ταμιευτήριο.
 
Το χρηματιστηριακό ταμπλώ, έδειξε σήμερα τον πιθανολογούμενο νικητή, με τον τίτλο της Eurobank να κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο και να κλείνει στο υψηλό ημέρας, "ρεφάροντας" τις χθεσινές συντριπτικές απώλειες και κάτι παραπάνω ...
 
Από εκεί και πέρα και σήμερα η επιφυλακτικότητα στο Τραπεζικό ταμπλώ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, παρά την σχετική ενεργοποίηση των αγοραστών στον τίτλο της Εθνικής μετά τις 16.53. Αντίθετα, υπό ασφυκτικές πιέσεις βρέθηκε και σήμερα το warrant της Εθνικής, το οποίο έκλεισε σε νέο χαμηλό από την ημέρα που ξεκίνησε η διαπραγμάτευσή του στο Χ.Α., αθροίζοντας εννέα πτωτικές συνεδριάσεις σε σύνολο δέκα (!)
 
Νεότερο χαμηλό κλείσιμο έδωσε και το warrant της Πειραιώς.
 
Πιο συγκεκριμένα, το warrant της Alpha Bank (τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση) έκλεισε στα 0,6250 ευρώ (-0,48%) με όγκο 2268418 τεμ. Το warrant της Εθνικής τερμάτισε την συνεδρίαση στα 0,6500 ευρώ με απώλειες 9,09% και όγκο 799123 τεμ. και αυτό της Πειραιώς στα 0,4020 ευρώ (-4,29%) διακινώντας 2115270 τεμ.
 
Μένοντας στο Τραπεζικό ταμπλώ, αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Πειραιώς έκλεισε σε νέα χαμηλά δεκαετιών, ενώ της Alpha Bank συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Στην περίπτωση της Πειραιώς δεν υφίστανται ούτε θεωρητικές τεχνικές στηρίξεις, ενώ για την μετοχή της Alpha Bank αν διασπαστεί η στήριξη των 0,3900 ευρώ, θα μπει σε δοκιμασία η αμέσως επόμενη στήριξη στα 0,3600 ευρώ.
 
Από τον υπόλοιπο μη Τραπεζικό 25αρη, μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκαν οι ΕΥΔΑΠ και ΕΕΕ, ενώ δεν κινήθηκαν καθόλου στο "πράσινο" οι Eurobank Properties, Intralot, Motor Oil. Στο χαμηλό ημέρας έκλεισαν οι Ελ. Πετρέλαια, Σωλ. Κορίνθου, Intralot και Frigoglass. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me