17/7/13

Στα 9,77 δισ. το συνολικό ύψος των υπό θεσμική διαχείριση κεφαλαίων

Τι αναφέρουν τα στοιχεία ης Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών

Στα 9,77 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε, στο τέλος Ιουνίου, το συνολικό ύψος των υπό θεσμική διαχείριση κεφαλαίων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ), το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων της θεσμικής διαχείρισης διαμορφώθηκε στο τέλος Ιουνίου στα 9,77 δισ. ευρώ έναντι 9,49 δισ. ευρώ της 29/03/2013, παρουσιάζοντας αύξηση 3%.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, αναλυτικότερα, στην αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων στο τέλος του πρώτου εξαμήνου παρουσίασε τριμηνιαία αύξηση 5%, ενώ από την αρχή του έτους αύξηση 3,4%.

Το δεύτερο τρίμηνο του έτους κατέγραψε εισροές κεφαλαίων στην αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων, ύψους 45,8 εκατ. ευρώ το οποίο οφείλεται στις υψηλές εισροές στην κατηγορία των σύνθετων αμοιβαίων κεφαλαίων

Στο μέτωπο των αποδόσεων, αυτές διαμορφώθηκαν θετικά στις περισσότερες επιμέρους κατηγορίες. Τις υψηλότερες αποδόσεις κατέγραψαν τα μετοχικά ΑΚ Αμερικής με 12,24% και τα ομολογιακά ΑΚ Ελλάδας με 11,6%.

Η αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων εμφανίζεται ισομερώς κατανεμημένη με σημαντικότερες από πλευράς ενεργητικών, τις κατηγορίες των μετοχικών ΑΚ (23% επί του συνόλου) και των ομολογιακών ΑΚ (21% επί του συνόλου).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me