2/7/13

Attica Bank, το όραμα και η επίτευξη του

02/07/13 - 18:29 γράφτηκε από Ant. Kr;antow (IP: XXX.177.39.99) 
στο http://www.bankingnews.gr/

http://www.euro2day.gr/dm_pictures/atticabank777-b.jpg



Ο άθλος της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου (σε μία περίοδο πολιτικά και οικονομικά ιδιαίτερα δύσκολη) ολοκληρώθηκε με μοναδική, επιτυχία.

Ένας σχεδιασμός και μία εκτέλεση από μία διοίκηση που αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική στους χειρισμούς της, κατόρθωσε να δημιουργήσει την πρώτη ιδιωτική και ανεξάρτητη τράπεζα (μακριά από δεσμεύσεις με το ΤΧΣ) που επιτρέπει πλέον, στην ίδια, στους μετόχους, στους εργαζομένους και κυρίως στους πελάτες της, να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία.


Το επίτευγμα αυτό έχει αποκτήσει ξεχωριστή σημασία σήμερα , με δεδομένες πλέον τις ειδήσεις από την τελευταία σύνοδο κορυφής, το ΔΝΤ το ecofin, και την ΕΚΤ, όπου όλοι συζητούν και επιζητούν :


• Την μεταφορά των κεφαλαίων από το κρατικό χρέος στις τράπεζες.
• Την διασφάλιση ή μη των καταθέσεων μέχρι 100.000, με προϋποθέσεις.
• Σαφείς κανόνες λειτουργίας του ΤΧΣ και των αρμοδιοτήτων του, ώστε ο έλεγχος στις αποφάσεις των διοικήσεων των τραπεζών να γίνει πιο αποτελεσματικός.


Και δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι όταν ο κύριος και αποτελεσματικός μέτοχος σε τράπεζες είναι το ΤΧΣ, αυτός άμεσα ή έμμεσα ελέγχει και κάθε άλλη εταιρία που η ίδια συμμετέχει.


Όλα αυτά στην Attica Bank, φαίνεται να είναι ένα κακό όνειρο που έχει τελειώσει, όπως κάθε όνειρο, στην αρχή μιας νέας ημέρας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me