6/7/13

Γουίμπλεντον

Βασίλισσα Μαριόν!

 

http://www.gazzetta.gr/sites/default/files/styles/article_full_610x343/public/article/2013-07/bartoli_trophy-wimbl13.jpg?itok=ZED-52Yy
H δικαίωση 13 ετών προσπάθειας ήρθε για τη Μαριόν Μπαρτολί. Η 29χρονη Γαλλίδα έκανε επιβλητική εμφάνιση στον τελικό του Γουίμπλεντον και πήρε με το σπαθί της το στέμμα! 





Η Νο.15 τενίστρια στον κόσμο κέρδισε σε 81 λεπτά με 6-1, 6-4 την έκπληξη της διοργάνωσης, τη Σαμπίν Λισίτσκι, και κατέκτησε τον πρώτο Grand Slam τίτλο στην καριέρα της. Στη δεύτερη συμμετοχή της σε major τελικό, η Μπαρτολί έδωσε μαθήματα... ψυχραιμίας και συγκέντρωσης στη Γερμανίδα αντίπαλό της και έγραψε ιστορία! Η Λισίτσκι, από την άλλη, πολύ νευρική και χωρίς καθαρό μυαλό, έχασε με κάτω τα χέρια το πρώτο σετ, ενώ όταν ξύπνησε στο δεύτερο ήταν πλέον αργά... 



Η 24χρονη τενίστρια, λοιπόν, δεν σήκωσε το τρόπαιο στο Λονδίνο, αλλά δύσκολα θα ξεχαστεί η τρελή πορεία της στο τουρνουά, κατά την οποία απέκλεισε Στόσουρ, Γουίλιαμς και Ραντβάνσκα!
Και οι δύο τενίστριες μπήκαν με άγχος στο παιχνίδι, όμως η Μπαρτολί βρήκε αμέσως τον ρυθμό της. Παρόλο που δέχθηκε μπρέικ στο ξεκίνημα του αγώνα, πήρε μπρος στη συνέχεια και με έξι γκέιμ στη σειρά έκανε το 1-0 σε 30 λεπτά. Την ίδια ώρα, η Λισίτσκι φαινόταν να μην αντέχει το βάρος του τελικού. Αδυνατούσε να εκμεταλλευτεί το μεγάλο της όπλο, το σερβίς, και από εκεί και πέρα τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά, με αποτέλεσμα να υποπέσει σε 14 αβίαστα λάθη.
Τέσσερα μπρέικ πόιντ πέταξε η Λίσίτσκι στο δεύτερο γκέιμ του δεύτερου σετ και σαν να μην έφτανε αυτό, η Μπαρτολί τής έσπασε αμέσως μετά το σερβίς και έγινε το 2-1. Η Γερμανίδα έδειξε να καταρρέει στη συνέχεια και προσπάθησε χωρίς επιτυχία και με δάκρυα στα μάτια να μείνει μέσα στη διεκδίκηση του σετ! Η Μαριόν, όμως, απόλυτα συγκεντρωμένη στο στόχο, έφτασε στο 5-1 και όλα έδειχναν ότι το ματς τελείωσε. Η Λισίτσκι έκανε, ωστόσο, την ύστατη προσπάθειά της και αφού έσωσε τρία ματς πόιντ, πήρε τρία γκέιμ στη σειρά και πίεσε την αντίπαλό της. Η Μπαρτολί, όμως, δεν θα άφηνε την τεράστια ευκαιρία της να πάει χαμένη. Έκανε ένα μαγικό service game στο 5-4 και κατέκτησε πανηγυρικά τον τίτλο, που είναι ο όγδοος στην καριέρα της!
Η Λισίτσκι παραδέχθηκε στο φινάλε ότι παρασύρθηκε από τα συναισθήματά της και μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Η Μπαρτολί, από την πλευρά της, δικαιολογημένα πετούσε στα σύννεφα και με πολλή συγκίνηση μίλησε για την επιτυχία της. "Δεν το πιστεύω ότι κρατάω το τρόπαιο. Ήταν το όνειρο μου από τότε που ήμουν έξι ετών. Ήμουν εδώ και το 2007 και δεν τα κατάφερα. Ξέρω πώς είναι η πρώτη φορά και είμαι σίγουρη ότι η Σαμπίν θα είναι ξανά εδώ".
Διάβασε περισσότερα στο: Βασίλισσα Μαριόν! | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook
Α) Πραγματικά πολύ όμορφες οι σκηνές στο τέλος του αγώνα. Εγώ προσωπικά, δεν έχω δει νικήτρια να αγκαλιάζει με τέτοια θέρμη την αντίπαλο της στην απονομή και να την σέρνει σχεδόν στο πλάι της, καθ οδόν προς τα αυτόγραφα. Και είναι η πρώτη φορά που νιώθω πως η τυποποιημένη φιλοφρόνηση που απευθύνει ο νικητής στον χαμένο(το γνωστό "είμαι σίγουρος/η πως στο μέλλον θα είσαι εσύ στην θέση μου") βγήκε από τα βάθη της καρδιάς της Μπαρτολί με περισσή ειλικρίνεια. Θέλω να πω με όλα αυτά, πως μου είναι λίγο περίεργη η αντιπάθεια που συγκεντρώνει πάνω της η Γαλλίδα. Ναι, η συμπεριφορά της στο κωρτ, είναι ψυχωσική. Το κυνήγι των κουνουπιών μεταξύ των πόντων, οι προσποιήσεις την ώρα που σερβίρει η αντίπαλος, η σφιγμένη γροθιά στο πρόσωπο φίλων και εχθρών μετά από κάθε κερδισμένο πόντο... Είναι όμως κάτι δικό της, όπως γενικά οι ψυχώσεις αφορούν το άτομο που τις κουβαλά. Γι αυτό και δεν χρειάζεται ο περίγυρος(εμείς οι υπόλοιποι) να τα παίρνει όλα τοις μετρητοίς. Ούτε και είναι ανάγκη να κρίνεται η τενίστρια με βάση το παρουσιαστικό της. Διαβάζω πάλι σχόλια σε άλλα sites του στυλ, "το τένις σήμερα πέθανε". Απορώ γιατί λέγονται όλα αυτά. Η Μπαρτολί σήμερα κυριάρχησε της πυραυλοκίνητης Λιζίκι παντού. Σε δύναμη, ταχύτητα στην κίνηση, το χτύπημα της μπάλας και την λήψη αποφάσεων και κυρίως την ψυχολογία.

Απάντηση


17:51 | 06-07-2013
Κρίμα...Grand Slam η ...Μπαρτολί!!!Που κάνει drive με δύο χέρια...Έλεος...Κρίμα ρε γυναικάρα...Δυστυχώς άλλη μία φορά φαίνεται πόσο σημαντικός τομέας είναι η ψυχολογία στο τένις...ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ θες να κατακτήσεις το wimbledon και να κλαις στο 3-1 game στο σερβίς σου...Απλά δεν γίνεται.Κανένας δεν έφταιξε στη Λιζίκι παρά μόνο ο εαυτός της.Είναι κλάσεις ανώτερη της Γαλλίδας αλλά αυτό δεν το έβγαλε στο court σήμερα.Ελπίζω να έχει τις ευκαιρίες της στο μέλλον....
Υγ.
Τι χαμόγελο είναι αυτό που έχει η Γερμανίδα ρε μάγκες...Μας έλιωσε πάλι!!!

Διάβασε περισσότερα στο: Βασίλισσα Μαριόν! | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me