17/7/13

ΙΚΤΙΝΟΣ - επί τη ευκαιρία...

Αύξηση πωλήσεων αναμένει για φέτος η Ικτίνος Μάρμαρα, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για τζίρο της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ έναντι 27,3 εκατ. ευρώ πέρυσι, σύμφωνα με την ετήσια παρουσίαση προς τους αναλυτές.

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQhsuXwtCIXqyYQm47exeuxAFvj6bf3zeexTP_iBDWsESoHFH19yA
 
Η αύξηση αυτή προέρχεται από τις εξαγωγές της εταιρείας, που αποτελούν όλο και μεγαλύτερο μέρος του τζίρου της και φέτος θα προσεγγίσουν περίπου το 90% από το 86,5% του συνολικού κύκλου εργασιών πέρυσι και μόλις 29% το 2006.
Οι θετικές ταμιακές ροές αναμένεται να συνεχιστούν και φέτος, με αποτέλεσμα τη συνέχιση της μερικής ανεξαρτητοποίησης της εισηγμένης από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
 
Ο όμιλος δραστηριοποιείται επίσης στο χώρο του real estate (κατέχει το 20% δρομολογούμενου project στην Κρήτη σε συνεργασία με την Dolphin Capital) ενώ η νέα δραστηριότητα που σχεδιάζεται σχετίζεται με την αγορά των αγροτικών προϊόντων.
Ταυτόχρονα η εταιρεία συνεχίζει την επέκτασή της στο μέτωπο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συγκεκριμένα στα αιολικά πάρκα. Ήδη ο όμιλος λειτουργεί ένα πάρκο ισχύος 22 MW, άλλο ένα ισχύος 8 MW προβλέπεται να ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στο 2013, ενώ έχουν ληφθεί άδειες παραγωγής για άλλα τέσσερα αιολικά πάρκα (ισχύος 24, 9, 18 και 10,8 MW αντίστοιχα).








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me