18/7/13

ΠΟΛΙΤΙΚΗ


1920519

Τα μπινελίκια του Σαμαρά… σαν χάδι στα αυτιά! – Και να φανταστείς πως δεν είναι ο πρώτος


«Τούτη εδώ η γριά είναι χειρότερη από τον μονόφθαλμο» είχε ξεστομίσει ο πρόεδρος της Ουρουγουάης, Χοσέ Μουχίκα, μην γνωρίζοντας πως το μικρόφωνο ήταν ανοικτό και οι δημοσιογράφοι άκουγαν τι συζητούσε με έναν συμπατριώτη του δήμαρχο.

«Γριά» χαρακτήριζε την πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντεζ, ενώ ο «μονόφθαλμος» ήταν ο μακαρίτης σύζυγός της, Νέστορ Κίρχνερ, επειδή το ένα μάτι του ήταν σχεδόν κλειστό.

http://www.koolnews.gr/πολιτικη

Παρόμοια γκάφα έχει κάνει και ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος, όταν στην προεκλογική εκστρατεία του 2000 κι ενώ ήταν στο βήμα λίγα λεπτά πριν την ομιλία του, είδε έναν δημοσιογράφο που δεν τον είχε και σε μεγάλη εκτίμηση. Ο χαρακτηρισμός «μεγάλος κόπανος» ακούστηκε από όλους, ενώ ο τότε υποψήφιος αντιπρόεδρος, Ντικ Τσένι, απλά… συμφώνησε!

«Πώς μπορείς να εμπιστευθείς τους Βρετανούς με αυτή την τόσο κακή κουζίνα;» ήταν η ατάκα του Ζακ Σιράκ, κατά τη διάρκεια της τελικής ψηφοφορίας των Αθανάτων της ΔΟΕ, για την πόλη που θα φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς του 2012. Ο πρόεδρος της Γαλλίας ήταν στο… παρεάκι με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, αλλά και τον Γερμανό καγκελάριο, Γκέρχαρντ Σρέντερ. Τελικά, τους εμπιστεύτηκε…

Ο διάδοχος του, ο Νικολά Σαρκοζί, την «πάτησε» και αυτός με τη σειρά του, όταν ένας δημοσιογράφος τον «σφυροκοπούσε» με ερωτήσεις για τις συγκρούσεις αστυνομίας-απεργών στο Παρίσι. Η απάντησή του ήταν αποστομωτική… «Νομίζεις ότι δίνω δεκάρα για αυτά που λες;».


«Γαμώ το κεφάλι μου, ο μαλάκας». Αυτή είναι ίσως η πιο ανθρώπινη στιγμή του Αντώνη Σαμαρά στη δημόσια πολιτική του καριέρα. Η πιο τίμια και καθαρή. Όχι πως είναι ψεύτης, αλλά ποτέ άλλοτε δεν τον είδαμε τόσο ανθρώπινο. Εντάξει, εκείνο με την «Παναγία» και το άλλο που «μίλησε με τον Θεό» είναι σχηματικά, λίγο επικοινωνιακά, λίγο «ψυχοπονιάρικα».

Σε αντίθεση με άλλους αρχηγούς κρατών, που ναι, βρίζουν επίσης, ο πρωθυπουργός δεν προσέβαλλε κανέναν, αφού αναφερόταν στον εαυτό του. Συμβαίνει στον καθέναν.
Το θέμα είναι πως αν αυτό το έκανε ο Ομπάμα στις ΗΠΑ, το επικοινωνιακό του επιτελείο θα έδινε στα media πεντάλεπτο βίντεο με σαρδάμ του αμερικανού Προέδρου.

Και θα κέρδιζε περίπου 3% στις δημοσκοπήσεις, όπως συζητούσαμε με τη φίλη μου Μαρία, που παίζει στα δάχτυλα το διεθνές ρεπορτάζ. Στην Ελλάδα της κρίσης, όμως, όλα είναι δύσκολα.

ΥΓ. Από τα μπινελίκια που ακούγονται στη Βουλή, αυτά του Σαμαρά αποτελούν «χάδι» στο αυτί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me