29/7/13

ΕΥΔΑΠ: Αίρονται τα εμπόδια για πλήρη ιδιωτικοποίηση

ΕΥΔΑΠ: Αίρονται τα εμπόδια για πλήρη ιδιωτικοποίηση

Με την άρση των τελευταίων τυπικών και ουσιαστικών εμποδίων που υπήρχαν, ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Από το καταστατικό της εταιρίας αφαιρείται το άρθρο που προέβλεπε ότι το Δημόσιο διατηρεί υποχρεωτικά το 51% των μετοχών της. Παράλληλα, με υπουργικές αποφάσεις ξεκαθαρίζουν οι οικονομικές εκκρεμότητες εταιρίας-Δημοσίου, το οποίο θα της καταβάλει ό,τι συμφωνηθεί πως της οφείλει (από κατανάλωση νερού και διάφορα έργα υποδομής).

 
Με τις ψήφους του ΤΑΙΠΕΔ που είναι ο πλειοψηφών μέτοχος, η τροποποίηση του καταστατικού εγκρίθηκε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΕΥΔΑΠ. Παράλληλα, με δύο  τροπολογίες που κατατέθηκαν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, διευθετούνται οι διαδικασίες οφειλών του Δημοσίου προς την εταιρεία, θεσπίζονται περικοπές στο εφάπαξ των εργαζομένων της  και το Δημόσιο σταματά να καλύπτει το έλλειμμα του λογαριασμού εφάπαξ των υπαλλήλων της ΕΥΔΑΠ.

Προκειμένου να επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση, η κυβέρνηση προχωρεί σε συμψηφισμό οφειλών μεταξύ ΕΥΔΑΠ-Δημοσίου.  Με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα προσδιορισθούν οι οφειλές προς την εταιρία, από έργα υποδομής, ύδρευση ΝΠΔΔ, κατασκευή και συντήρηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας κλπ. Θα προσδιορισθούν επίσης οι μη φορολογικές οφειλές της ΕΥΔΑΠ προς το Δημόσιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me