6/7/13

ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ


Η μετωπική σύγκρουση των συστημάτων αλλάζει ριζικά το τοπίο σε Οικονομία και Τράπεζες

 

assets_LARGE_t_942_43479988


Μετωπικό χαρακτήρα προσλαμβάνει η σύγκρουση ανάμεσα στα δυο συστήματα που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας. Απ’ την μια μεριά το σύστημα της πάλαι ποτέ κραταιάς διαπλοκής που περιλαμβάνει εκδότες, τραπεζίτες, οικονομικούς παράγοντες, πολιτικό προσωπικό, που επιδιώκει με νύχια και με δόντια να διατηρήσει τα κεκτημένα και απ’ την άλλη μεριά η Τρόικα και το ΤΧΣ που έχουν βάλει στόχο να σπάσουν το απόστημα που προκάλεσε τη χρεοκοπία.


Μετά την στρατηγικής σημασίας ήττα που υπέστη το σύστημα της διαπλοκής όταν έχασε τη μάχη της Eurobank, όπου είχε χρησιμοποιήσει όλη τη δύναμη κρούσης που διέθετε, σε κανάλια, εφημερίδες και το μηχανισμός της Τραπέζης Ελλάδος, τώρα αναγκάζεται να δώσει μάχη οπισθοφυλακής για την… τιμή των όπλων!

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η αρθρογραφία σε καθημερινή εφημερίδα για την τύχη του Τ.Τ. Η εν λόγω εφημερίδα ανησυχεί για το ενδεχόμενο να περάσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στον έλεγχο της Eurobank και στη συνέχεια η Τράπεζα να ιδιωτικοποιηθεί. Γιατί στην περίπτωση που βρεθεί σοβαρός ξένος επενδυτής δημιουργείται ένας ισχυρός τραπεζικός πόλος που δεν θα ελέγχεται απ’ το σύστημα της διαπλοκής, δεν θα χειραγωγείται απ’ το πολιτικό προσωπικό και το κυριότερο, δεν πρόκειται να μοιράζει θαλασσοδάνεια…

Η σύγκρουση είναι μετωπική και αναμένεται να προκαλέσει πολλές παράπλευρες απώλειες. Ήδη οι σχέσεις ανάμεσα στην Τρόικα και της  Διοίκησης της Τραπέζης Ελλάδος βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό επίπεδο, μετά και την διατεταγμένη παραίτηση του Αντιπροέδρου του ΤΧΣ. Ο Lykavitos.gr θα σας ενημερώνει λεπτομερώς για το παρασκήνιο της σύγκρουσης των δυο συστημάτων, η έκβαση της οποίας αναμένεται ν’ αλλάξει ριζικά το τοπίο στην ελληνική Οικονομία και τις Τράπεζες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me