2/7/13

Το χρονικό της συμφωνίας Φενέρ- “Ζοτς”!


Το gazzetta.gr έψαξε και επιβεβαίωσε τις φήμες ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ. Στα 5 εκατομμύρια ευρώ για 2 χρόνια οι συνολικές απολαβές του!

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTvZB90zSVUyYW6oebMUqnop7Xpg76S6Qi3W28v48i6A8VdrlXR
ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ... ΑΛΛΗ ΚΛΑΣΗ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ...

Το story

Οι πρώτες επαφές των δύο πλευρών, είχαν γίνει λίγο μετά το φάϊναλ-φορ του Λονδίνου, όταν ο 53χρονος Σέρβος τεχνικός είχε αρκετές επιλογές και επειδή η τουρκική ομάδα, δεν ήταν από τις πρώτες, όταν ο general manager της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, επικοινώνησε με τον ατζέντη του, Αλεξάντερ Ράσκοβιτς και ζήτησε να μάθει πόσα χρήματα αξιώνει ο “Ζοτς” για να υπογράψει τριετές συμβόλαιο, το νούμερο που άκουσε τον έκανε να... κομπιάσει. 


Οι πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αξίωσε ένα ποσό που άγγιζε τα 10 εκατομμύρια ευρώ και μέσα σε αυτό συμπεριλαμβανόνταν και η ετήσια αμοιβή του στενού συνεργάτη και κουμπάρου του, Δημήτρη Ιτούδη. Μόλις ο Κεμάλ Ντιντσέρ μετέφερε το ποσό στον πρόεδρο του συλλόγου, Αζίζ Γιλντιρίμ, οι πηγές μας αναφέρουν ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της τουρκικής ομάδας, σχολίασε ότι “τόσα χρήματα δεν θα πάρει ούτε ο προπονητής ποδοσφαιρικής ομάδας.

Τι επακολούθησε

Στη συνέχεια και για λίγο καιρό, η Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ δεν ξανασχολήθηκε με τον “Ζοτς” και άρχισε να εξετάζει άλλους υποψηφίους. Κάποια στιγμή, αποφάσισε να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στο να πείσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα να απεγκλωβιστεί από την δέσμευση που είχε με τον Ολυμπιακό, προσφέροντάς του διετές κλειστό συμβόλαιο, με συνολικές αποδοχές ύψους 1,1 εκατομμυρίου ευρώ, ρίχνοντας παράλληλα “γέφυρες” στους εκπροσώπους του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού. Οι Τούρκοι πόνταραν στο γεγονός ότι όλες οι “ενδιαφέρουσες” δουλειές για τον “Ζοτς” έκλειναν η μία μετά την άλλη (Ρεάλ, Μπάρτσα, ΤΣΣΚΑ και Παναθηναϊκός δεν άλλαξαν προπονητή, στον Ολυμπιακό δεν θα πήγαινε ούτως ή άλλως, ενώ την περίπτωση της Αρμάνι Μιλάνο, την απέρριψε ο ίδιος ο Ομπράντοβιτς) κι έτσι ο Σέρβος τεχνικός, μπροστά στο ενδεχόμενο να μείνει και δεύτερη χρονιά εκτός πάγκων, θα αναγκαζόταν να ρίξει τις απαιτήσεις του.

Η ανανέωση του Μπαρτζώκα “άνοιξε” τον δρόμο!

Όσο απίθανο και αν φανεί σε κάποιος, οι Τούρκοι ήθελαν πολύ τον 47χρονο τεχνικό του Ολυμπιακού και μόλις αυτή η περίπτωση παραπέμφθηκε στις καλένδες (με την ανανέωση του συμβολαίου από τους “ερυθρόλευκους”), τότε ενέτειναν τις προσπάθειές τους να πείσουν τον Ομπράντοβιτς να αναλάβει το project, με τη μόνη διαφορά ότι αυτή τη φορά ο “Ζοτς” συζήτησε μόνος του με τον αντιπρόεδρο της Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ, Σεμίχ Ορσόϊ, που ταξίδεψε στο Βελιγράδι μαζί με τον παλιό παίκτη της ομάδας και μέλος του τμήματος μπάσκετ, Μίρσαντ Τουρκσάν για να πείσει τον Ζέλικο να υπογράψει συμβόλαιο. Όταν λέμε μόνος του, εννοούμε χωρίς τον κουμπάρο και επί 13 χρόνια δεξί του χέρι στον Παναθηναϊκό, Δημήτρη Ιτούδη, με τον οποίο προφανώς υπήρξε μία διαφωνία γι' αυτό και φέτος, όχι μόνο δεν θα δουλέψουν μαζί, αλλά μάλιστα, θα τεθούν και αντίπαλοι (ο 43χρονος Μακεδόνας τεχνικός ανέλαβε την Μπάνβιτ με διαφορετικό αντζέντη από αυτό που είχε τόσα χρόνια) στο τουρκικό πρωτάθλημα και ενδεχομένως στο Κύπελλο (αν κληρωθούν) και την Ευρωλίγκα (αν η δευτεραθλήτρια Τουρκίας εξασφαλίσει την συμμετοχή της μέσω του προκριματικού γύρου).
Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας
Η συμφωνία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς με την Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, είναι οριστική και θα ανακοινωθεί επίσημα μέχρι το απόγευμα της Τρίτης (02/07), όταν και ο 53χρονος προπονητής, θα στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του στα γραφεία της ομάδας. Η συνεργασία που οριστικοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (01/07) στην σερβική πρωτεύουσα, θα έχει διάρκεια 2+1 χρόνο και οι ετήσιες απολαβές του θα αγγίξουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ο “Ζοτς” θα ταξίδευε μάλιστα για την Κωνσταντινούπολη το πρωί της Τρίτης (07/01), αλλά μία έκτακτη προσωπική του υπόθεση, τον αναγκάζει να μεταβεί στη γενέτειρά του, το Τσάτσακ κι έτσι το ταξίδι του στην Τουρκία μετατέθηκε για λίγες μέρες αργότερα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me