29/7/13

Χ.Α.: Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα(;)...

 http://images.mynews.gr/images/xlarge/45/3625481-%CE%B7-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%81%CF%86%CE%B7-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-people.jpg
Καλή ήταν γενικά η συνεδρίαση καθώς επέτρεψε στο γ.δ. την περαιτέρω τεχνική βελτίωση της εικόνας του, χωρίς όμως να υπάρχουν εκείνα τα ποιοτικά στοιχεία που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν την εικόνα της αγοράς και να ανεβάσουν τις προσδοκίες.  


Άλλωστε, το κύριο χαρακτηριστικό ήταν η απουσία πωλητών και όχι το έντονο  αγοραστικό ενδιαφέρον, κάτι που μαρτυράται από την αξία συναλλαγών...


ΡΕΒ: Την τράβηξαν μέχρι και το υψηλό του 1,2000 πριν 6-7 συνεδριάσεις που την αποτιμούσε σε 26,5 εκατ. ευρώ.... Με βάση τα χρηματοοικονομικά πεπραγμένα της μία τέτοια αποτίμηση φάνταζε - και ειδικά σε τέτοιες περιόδους - εκτός πραγματικότητας.  Αν μη τι άλλο...


ΡΕΒ(Ι): Και σε ενστάνσεις - παρατηρήσεις μας και τι δεν μας απαντούσαν... Και τι δεν άκουσαν τα αυτιά μας ή διάβασαν τα μάτια μας... Στο -4,6% και στο 0,8870 χθες με συναλλαγές 34.400 και προσφορές 37.000 τμχ στο κλείσιμο. Κ/φση 19,8 εκατ. ευρώ...

ΑΛΛΑ όταν βλέπει ο καθένας να πρωταγωνιστούν στο ταμπλό οι κάθε πικραμένοι και να αποτιμώνται σε αρκετά εκατ. ή και σε δεκάδες εκατ. ευρώ εταιρείες με αρνητικά ίδια κεφάλαια δεκάδων εκατ. ευρώ, γίνεται πιο... ευάλωτος σε εταιρείες που ναι μεν δεν το δικαιούνται, αλλά συγκριτικά με τα σαπάκια βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση... 

ΔΡΟΜΕΑΣ: Ούτε αυτός μας τα λέει καλά τώρα τελευταία, στο μείον 7,3% και στο 0,4310 ευρώ με συναλλαγές 6000 τμχ και με προσφορές στο κλείσιμο(!). Για να αναρωτιέσαι... μα, καλά πριν λίγες ημέρες αγόραζαν 100 και 150 και 250 και 300 χιλ. κομμάτια σε πολύ υψηλότερες τιμές... Τι συνέβη ξαφνικά;;

ΑΠΛΑ, να μπορούσαν να μιλούσαν τα τερματικά...


=========

ΕΤΣΙ πήγαμε σε μια συνεδρίαση καθαρά τεχνικής φύσης, με την αγορά να "χτίζει" στην αντίδραση που έκανε την Παρασκευή (+2,63%). Άλλωστε, ζητούμενο είναι η εκ νέου κατοχύρωση της περιοχής των 850 μονάδων που θεωρείται κομβική για τη συνέχεια, ενώ σήμερα έγινε το δεύτερο κατά σειρά κλείσιμο πάνω από αυτή τη ζώνη.

 

ΙΝΛΟΤ: Όσοι διάβαζαν σωστά τις πίσω γραμμές της επικαιρότητας, μπόρεσαν να τοποθετηθούν κάτω και από το 1,5000 μέχρι και το 1,3500 με σχετική άνεση μόλις προ ολίγων ημερών. Η μετοχή καταγράφει σκόρ 11-1 και από το 1,3100 της 11ης Ιουλίου έκλεισε χθες στο 1,7100 αφού προηγουμένως τεστάρησε και την αντοχή του 1,8000.



ΕΛΠΕ: ''Πάλι μέσα έπεσαν'', διάνα που λέμε...Πριν λίγες ημέρες οι αναλυτές της UBS με έκθεσή τους  μείωσαν στα 6,0000 ευρώ ανά μετοχή από τα 6,5000 ευρώ προηγουμένως, την τιμή στόχο για την μετοχή τους. Και η σύσταση παρέμεινε "neutral". 



ΕΛΠΕ(Ι): Θα προχωρήσει στη διανομή συνολικού μερίσματος, ποσού 0,15 Ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2012 με το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή στο 0,1125. Ως ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η16.08.2013.


Ελληνικά Πετρέλαια: Η πώληση της ΔΕΣΦΑ στους Αζέρους βελτιώνει τη ρευστότητα του ομίλου, γεγονός που θα γίνει πολύ πιο έντονο σε περίπτωση που ευοδωθεί η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης και της ΔΕΠΑ το 2014.


''ΧΑΡΑΚΕΣ'' - ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΓΙΑ LONG:  ΒΙΟΧΚ : 4.5000 -  ΓΕΚΤΕΡΝΑ: 2.2500 -  ΜΙΓ: 0.3150 - EXAE: 6.1500 -  ΑΛΦΑ: 0.4500 και ΕΛΛΑΚΤΩΡ: 2,2400...

ΕΥΠΡΟ: Δεν μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι αδικείται από την αγορά αναφορικά με την αποτίμηση που της δίνει. Στο -2% και στα 6,8600 ευρώ με συναλλαγές 3450 τμχ, στη κ/φση των 418,5 εκατ. ευρώ.



ΑΓΟΡΕΣ: Έκδηλη η στάση αναμονής των επενδυτών, καθώς η εβδομάδα που ξεκίνησε εμπεριέχει σημαντικές ειδήσεις. Πιο συγκεκριμένα, θα ανακοινωθούν σημαντικές εκθέσεις για την πορεία της Αμερικανικής οικονομίας με την αρχή να γίνεται την Τετάρτη με τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο.


Την ίδια ημέρα, η Νομισματική Επιτροπή της FED θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της για τα επιτόκια και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Οι αναλυτές δεν περιμένουν η Fed να ανακοινώσει αλλαγές στην πολιτική της, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, ή να τροποποιήσει σημαντικά την ανακοίνωση που δίνει στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση.


Το ίδιο θα κάνουν και η Τράπεζας της Αγγλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την Πέμπτη.

 

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠ: Δεν την προσεγγίζουμε σαν εταιρεία του κλάδου κατασκευών, παρά μόνον σαν ένα ξεκάθαρο aseet play την αξία του οποίου κανείς δεν μπορεί να την προσδιορίσει, ούτε καν κατά προσέγγιση.

 

ΟΛΥΜΠ: Αποτιμάται σε 45,4 εκατ. ευρώ στη τιμή του 1,3700 ευρώ με την book value στα 7,5000 ευρώ ανά μετοχή ενώ ο τραπεζικός δανεισμός της ανέρχεται σε 128,8 εκατ., με τον ΔΔΜ στο 0,065(!!)... Δεν χρειάζεται να σας αναφέρομαι τι χρωστάνε οι άλλες του κλάδου και όχι μόνον...


ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Την στιγμή που όλοι οι μεγάλοι του κλάδου της οφείλουν στις τράπεζες πολλές εκατοντάδες εκατ. ευρώ - καθαρά - η κάθε μια τους, αυτή οφείλει μόλις 16 εκατ. ευρώ και διαπραγματεύεται κάτω από το 20% της λογιστικής αξίας - καθαρής θέσης. Από τις πλέον ελκυστικές τώρα περιπτώσεις στο ταμπλό...

==================================

GOLD: Απλά για ενημέρωση... οι τιμές του χρυσού ίσως διολισθήσουν προς τα 1.000 δολάρια ανά ουγκιά ως το 2015 εκτιμά ο Nouriel Roubiniσύμφωνα με δηλώσεις του

  • Ο... «γκουρού» των αγορών εκτιμά ότι ο χρυσός θα υποχωρήσει, κυρίως επειδή οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία έχουν μειωθεί. «Δεν θα τελειώσει ο κόσμος,» σχολίασε ο κ. Roubini.

===================================

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ μας γράφουν: 

Η έγκριση του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα ύψους 2,5 δισ. την Παρασκευή οδήγησε τον Γενικό Δείκτη στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε εβδομάδων..

ΜΕ τη συναλλακτική δραστηριότητα ωστόσο να παραμένει σε απογοητευτικά επίπεδα (θερινή ραστώνη, αβεβαιότητα, χαμηλή ρευστότητα-μετά τις αμκ των Τραπεζών), με το στόχο από τεχνικής πλευράς να είναι αρχικά οι 870 μονάδες και εν συνεχεία οι 915 μονάδες (ΚΜΟ 200 ημερών), επισημαίνει ο Στρατής Πολυχρονέας.

Στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, το ενδιαφέρον έχει εστιασθεί στις εξελίξεις σε Κρατικά Λαχεία και ΟΠΑΠ καθώς προηγούνται των υπολοίπων (εκκρεμεί επίσης και η νέα εγγυητική επιστολή της Socar για την εξαγορά της ΔΕΣΦΑ, μετά τη βελτιωμένη προσφορά των 400 εκ.). 

Όσον αφορά τα ομόλογα, αξίζει να σημειωθεί η σταθερή υποχώρηση του spread της 10ετίας, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι εβδομάδων, αλλά και το ενδιαφέρον για τη νέα έκδοση της S&B βιομηχανική Ορυκτά (7ετούς διάρκειας, ύψους 275 εκατ., με απόδοση βάσει των αρχικών εκτιμήσεων στο 8%).

Στο εξωτερικό, οι Αγορές συνεχίζουν να κινούνται, ως επί το πλείστον από τα εταιρικά αποτελέσματα σε ΗΠΑ και Ευρώπη (οι θετικές προς αρνητικές εκπλήξεις σε κέρδη ανά μετοχή ήταν 2,9 προς 1 στις ΗΠΑ και 0,7 προς 1 στην Ευρώπη)
  • Με τους βασικούς δείκτες αναφοράς (S&P 500 και DAX) να παρουσιάζουν σημεία κόπωσης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο, οι οποίες και αποτελούν ουσιαστικό σημείο αναφοράς για την τιμή του πετρελαίου και όχι μόνο.
Σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Solidus Sec., οι αναμενόμενες εξελίξεις σε ΟΠΑΠ και Κρατικά Λαχεία, όπως και οι τελικές εξελίξεις στην ΔΕΣΦΑ, αν δεν εμπεριέχουν αρνητικές εκπλήξεις, θα επιτρέψουν στην Αγορά να κινηθεί προς τις 930 μονάδες, όμως από εκεί και ψηλότερα θα χρειαστεί σημαντικότατη αύξηση του τζίρου.

=====================================

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me