21/7/13

"Η υποβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει και τα θετικά της.

Η ελληνική κυβέρνηση ίσως να μην χαίρεται με την υποβάθμιση του Χρηματιστηρίου της στο καθεστώς των αναδυόμενων αγορών, όμως η κίνηση αυτή θα προσελκύσει νέους επενδυτές" αναφέρει το Reuters:

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTjPyr8z6FLqYJ_W3U8XRz9abRUkhy_M_-_ErQs5hX3rTvMYjtwx6SGKpjSAZcsTrUbrK3DONu7cgtGfLB_Y0_JVvpfx9bIr1PDfMBeDjtJTJzE8NTAT25x3JG57wv29OnfPJlO0puA5RU/s200/Xrimatistirio_Athens_108168864.jpg  Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, o MSCI ανακοίνωσε μια προσωρινή λίστα με ελληνικές μετοχές που θα ενταχθούν στον δείκτη των αναδυόμενων αγορών τον Νοέμβριο.

Όσοι επενδύουν σε αναδυόμενες αγορές ίσως ενδιαφερθούν για ελληνικές μετοχές.

«Η Ελλάδα θα επιστρέψει στις οθόνες των ραντάρ, για τα κεφάλαια που επενδύουν στην Αντολική Ευρώπη», δήλωσε ο Julian Mayo, στην Charlemagne Capital.


«Από ένα μικρό κομμάτι (των ανεπτυγμένων αγορών) έγινε ένα λιγότερο μικρό κομμάτι σε ένα άλλο κλάδο», είπε.

Η στάθμιση της χώρας στον δείκτη των αναδυόμενων αγορών θα είναι 0,3% έναντι 0,01% που είχε στον δείκτη των ανεπτυγμένων MSCI World.

Παράγοντες της αγοράς είπαν ότι η Ελλάδα θα έχει ουσιαστικά στάθμιση της τάξης του 2-4%.

Τα κεφάλαια που είναι επενδεδυμένα στον δείκτη των ανεπτυγμένων αγορών ανέρχονται στα 1,9 τρισ. δολάρια έναντι 1,3 τρισ. στον δείκτη των αναδυόμενων αγορών.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ελληνικές εταιρίες στον δείκτη των ανεπτυγμένων αγορών, ο OTE και ο ΟΠΑΠ. Στον άλλο θα είναι πολύ περισσότερες.

Αυτή τη στιγμή στον νέο προσωρινό δείκτη του MSCI για την Ελλάδα υπάρχουν 8 μετοχές, μεταξύ αυτών η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και η ΔΕΗ.

«Στην οικογένεια των χρηματιστών, ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος με την Ελλάδα», σχολίασε ο Maarten-Jan Bakkum στην ING Investment.

H Ελλάδα θα είναι η μόνη χώρα της ευρωζώνης στον δείκτη.
Τον προηγούμενο μήνα ο MSCI ανακοίνωσε ότι από το...Νοέμβριο το ελληνικό χρηματιστήριο θα κατατάσσεται πλέον στις αναδυόμενες αγορές, επικαλούμενος την αδυναμία πρόσβασης της χώρας στις αγορές και το μικρό αριθμό των ελληνικών μετοχών που πληρούν τα κριτήρια για την κατάταξή τους στις ανεπτυγμένες αγορές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me