16/7/13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ''Χ''



https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSDnJYQ3k17nptKHAkK-VmZ8ArST0L4GcBecDemUFwukoo6v6NC9w

!ΕΤΕ: Σε μακροχρόνιο ορίζοντα η τάση είναι καθοδική. Σε μεσοχρόνιο και βραχυχρόνιο ορίζοντα η τάση είναι ανοδική. Η μετοχή μετά την ανοδική κίνηση των προηγούμενων ημερών αναζητεί σημεία ισορροπίας. Έχει  βάση στήριξης στα 2,22 ευρώ και αντίσταση στα 2,82  ευρώ.

!ΕΥΡΩΒ: Σε μακροχρόνιο, μεσοχρόνιο και βραχυχρόνιο ορίζοντα η τάση είναι καθοδική. H μετοχή βρίσκεται σε υπερπουλημένες ζώνες. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται ανοδική αντίδραση, η οποία έχει σαν πρώτο στόχο το 1,18 ευρώ. Στήριξη στο 0,555 ευρώ, αντίσταση στο 1,18 ευρώ.

!ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Πρόκειται για μία... νέα μετοχή που θα πρέπει να εξεταστεί τεχνικά μέσα στο λίγο διάστημα διαπραγμάτευσής της κάτω από το πρίσμα του μεγάλου reverse split πριν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
  • Η παρουσία των warrants είναι μία ακόμη παράμετρος που επηρεάζει την τεχνική συμπεριφορά της.
!ΠΕΙΡ: Κάτω απ' τις συνθήκες αυτές η στήριξη στη μετοχή εντοπίζεται αναγκαστικά στα χαμηλά 30 ημερών δηλαδή στο 0,83 ευρώ. Η βραχυπρόθεσμη αντίσταση μπορεί να εντοπιστεί κοντά στο 1,10 ευρώ...
  • Σχεδόν αυθαίρετα αφού δεν υπάρχουν οι πολλές παρατηρήσεις που απαιτεί η τεχνική ανάλυση, ενώ πιο μεγάλη αντίσταση βρίσκεται στο 1,25 ευρώ. Από εκεί και πέρα - και κάτω από ευνοικές συνθήκες- ανοίγει ο δρόμος για το 1,58-1,60 ευρώ.

!ALPHA BANK: Η επίδραση του dilution από τις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων αλλάζουν την εικόνα και τη συμπεριφορά των μετοχών και συνήθως η τεχνική ανάλυση δεν ισχύει.
  • Η μετοχή της ολοκλήρωσε με επιτυχία την αμκ, συμπλήρωσε διάστημα άνω του μηνός,και δεν επηρεάστηκε έντονα από το dilution, ενώ δείχνει πολύ καλή τεχνική συμπεριφορά.
!ΑΛΦΑ: Στο διάστημα μετά την αμκ και την είσοδο των νέων μετοχών η μετοχή συσσώρευσε πέριξ του 0,40-0,42 , ελάχιστα δηλαδή κάτω από την τιμή της αμκ. Οι διακυμάνσεις της είναι συμπαγείς μεταξύ του 0,37-0,44 ευρώ , γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει πολύ trading μέσα σε πολύ μικρές διακυμάνσεις.
  • Έτσι αυτομάτως οι στηρίξεις πέριξ του 0,30 ευρώ (χαμηλό 3μηνου) γίνονται πολύ ισχυρές ενώ οι αντιστάσεις διαμορφώνονται στα 0,447 ευρώ με προοπτικές …άγνωστες .
!ΑΛΦΑ(Ι): Επαναλαμβάνουμε ότι οι πολλές νέες μετοχές που έχουν εισέλθει προς διαπραγμάτευση αλλάζουν την τεχνική συμπεριφορά μίας μετοχής και ίσως θα πρέπει να γίνονται αναπροσαρμογές στον τρόπο υπολογισμών τους.
  • Πάντως, με βεβαιότητα οι χρηματιστές λένε ότι έχει την σταθερότερη πορεία και την πιο προβλέψιμη συμπεριφορά απ' όλες τις συστημικές τραπεζικές μετοχές (τεχνική ανάλυση: Νικ. Σακ.)

!ΔΕΗ:
Σε μακροχρόνιο, μεσοχρόνιο και βραχυχρόνιο ορίζοντα η τάση είναι ανοδική. Η μετοχή έχει βάση στήριξης στα 6,11 και 6,25 ευρώ και αντίσταση στα 7,11 και 7,66 ευρώ. Συμπλήρωσε 6 σερί μείον και από τα 6,9000 ξεκινά σήμερα από τα 5,9800 ευρώ.

!ΔΕΗ - Piraeus Sec.: Τιμή- στόχο 10,50 ευρώ δίνει η Piraeus Sec. για την μετοχή, ύστερα από τα αποτελέσματα τριμήνου τα οποία τα χαρακτήρισε μεικτά. Η αύξηση της τιμής- στόχου προέρχεται κυρίως από το σχέδιο ιδιωτικοποίησης που ανακοίνωσε το Δημόσιο.
!ΔΕΗ(ΙΙ): Το Ρ/Ε για το 2013 μπορεί να είναι πάνω από 15 φορές τα καθαρά κέρδη αλλά αυτό δεν αποτελεί θέσφατο στην επιλογή μίας μετοχής. Άλλωστε σε όρους P/BV και EV/EBITDA είναι πολύ χαμηλότερα από τον μέσο όρο των εταιρειών του κλάδου της σε διεθνές επίπεδο...

 
!ΔΕΗ(ΙΙΙ): Με την κ/φση στο 1,39 δισ. ευρώ και για να φθάσεις στην καθαρή θέση πρέπει να προσθέσεις 4,2 ολόκληρα δισ. ευρώ. Και η λογιστική αξία της είναι 25,00 ευρώ, χωρίς να κάνουμε λόγο για replacement cost.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me