16/7/13

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Οι Ρώσοι επέλεξαν την ΓΕΚ-Τέρνα για συνεταίρο!


ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Οι Ρώσοι επέλεξαν την ΓΕΚ-Τέρνα για συνεταίρο!
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ασφαλείς πληροφορίες, οι οποίες περιήλθαν σε γνώση του «S&B», αναφέρουν ότι οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι RZD, επέλεξαν για συνεταίρο τους, στην προσπάθεια διεκδίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον όμιλο της ΓΕΚ-Τέρνα.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι, επέλεξαν την ΓΕΚ-Τέρνα, καθώς ο ελληνικός όμιλος πληροί τις προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν έναν έμπειρο και φερέγγυο συνεταίρο, ο οποίος γνωρίζει άριστα τα των αναγκών του σιδηροδρομικού δικτύου στην Ελλάδα. 

Και αυτό γιατί έχει εκτελέσει αρκετά έργα για λογαριασμό του συγκροτήματος ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ταυτοχρόνως έχει «φωτογραφίσει» τις ανάγκες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για βελτίωση του δικτύου της.

Στο σχήμα των Ρώσων και της ΓΕΚ-Τέρνα, το πιθανότερο είναι να συμμετάσχει και Ευρωπαίος εταίρος, ώστε το σχήμα των τριών ομίλων να αποτελέσει έναν πανίσχυρο διεκδικητή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έναντι της επίσης ισχυρής υποψηφιότητας των Κινέζων, οι οποίοι παρεμπιπτόντως, αναζητούν και αυτοί Έλληνα ή Ευρωπαίο εταίρο.

Η επιλογή της ΓΕΚ-Τέρνα από τον RZD, αποτελεί σαφώς μία σημαντική επιτυχία για τον ίδιον τον επικεφαλής του ελληνικού ομίλου, Γιώργου Περιστέρη, με δεδομένο ότι όμιλοι του μεγέθους των ρωσικών σιδηροδρόμων, δεν επιλέγουν τυχαία συνεταίρους, αλλά απευθύνονται μόνον σε φερέγγυους, κινητικούς και «ανήσυχους» επιχειρηματίες.

Άλλωστε, μην ξεχνάμε, ότι τη ΓΕΚ-Τέρνα, είχαν επιλέξει ως συνεταίρο για τη διεκδίκηση του ΔΕΣΦΑ και οι Τσέχοι, ασχέτως με ποιοι πήραν τελικά την εταιρεία.

Τέλος, αξίζει να θυμίσουμε, ότι η ΓΕΚ-Τέρνα, μετέχει και σε κοινοπρακτικό σχήμα με τους Ισραηλινούς για τη διεκδίκηση της ΕΥΑΘ. Μετέχει η εταιρεία και όχι ο ίδιος ο κ. Περιστέρης, όπως συμβαίνει σε άλλες περιπτώσεις Ελλήνων επιχειρηματιών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me