23/7/13

Χ.Α.: Λίγο μετά την λήξη της συνεδρίασης...

Συνεχίζεται η "ταλαιπωρία" στη Σοφοκλέους

του Θανάση Σταυρόπουλου
 
Παραμένει σε στενό εύρος διακύμανσης επί 22 συνεδριάσεις το Χρηματιστήριο. Σε "καλοκαιρινά" επίπεδα και σήμερα ο τζίρος. Σημαντικά κέρδη για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΔΕΗ. Κλείσιμο στο χαμηλό ημέρας για Alpha, Εθνική, Πειραιώς και ΕΛΠΕ. 
 
Συμπληρώθηκαν 22 ολόκληρες συνεδριάσεις και ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να δίνει κλεισίματα σε ένα ιδιαίτερα στενό εύρος περίπου 58 μονάδων. Πιο συγκεκριμένα το υψηλότερο κλείσιμο έχει σημειωθεί στις 8/7 (858,4 μονάδες) και το χαμηλότερο στις 15/7 (800,91 μονάδες).


Πρόκειται για ιδιαίτερα παρατεταμένη περίοδο συσσώρευσης που συνδυάζεται, κατά κύριο λόγο, με τζίρους απελπισίας και η οποία νομοτελειακά θα ολοκληρωθεί με κίνηση εκτόνωσης, η οποία πιθανότατα θα συνοδευτεί και με αξιοπρόσεκτη αύξηση του τζίρου.
 
Όμως μία προσεκτικότερη ματιά, θα διακρίνει ότι το Ελληνικό Χρηματιστήριο έχει πολλούς λόγους να κωλυσιεργεί στα παρόντα επίπεδα και μάλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και μίνι επιτυχία του που δεν έχει διολισθήσει χαμηλότερα.

Αν συνυπολογιστούν, ο σημαντικός εγκλωβισμός κεφαλαίων στις Τραπεζικές ΑΜΚ, όπου εξαιρουμένης της Alpha Bank, στις υπόλοιπες περιπτώσεις το άθροισμα της τιμής μετοχών και warrants, δεν δίνει την τιμή της πρόσφατης ΑΜΚ.

Μπορεί η σημερινή συνεδρίαση να μην έδωσε νέο αρνητικό ρεκόρ τζίρου, όμως αν από τα συνολικά 30,7 εκατ. αφαιρεθούν τα 8,5 εκατ. που αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΠΕΙΡΤΠ), τότε με σχετική βεβαιότητα μπορούμε να συζητάμε για την χαμηλότερη καθαρή αξία συναλλαγών στο τρέχον έτος.

Για όσους παρακολουθούν τον Γενικό Δείκτη, μέσα στα πρώτα 32 λεπτά τα είδαν όλα, καθώς ο Δείκτης "είδε" τόσο το χαμηλό ημέρας των 839,53 (10.34), όσο και το υψηλό ημέρας των 853,4 μονάδων (11.02). Στη συνέχεια, άλλαξε πρόσημο μόνο 18 φορές και τελικά έκλεισε στις 842,33 μονάδες με οριακά κέρδη 0,02%.

Δεν έλειψαν οι μικροεκπλήξεις από τις τελικές δημοπρασίες, που έκλεισαν στο υψηλό ημέρας τον ΟΤΕ και στο χαμηλό ημέρας τους Alpha Bank, Εθνική, Πειραιώς και Ελ. Πετρέλαια.

Μένοντας στους θεωρούμενους Δεικτοβαρείς τίτλους, αξίζει να αναφερθεί ότι δεν "είδαν" το "κόκκινο" καθ' όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Eurobank Properties.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me