2/7/13

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΧΑΡΑΚΕΣ...

Η αδυναμία του Γενικού Δείκτη για σημαντικό αριθμό συνεδριάσεων να αποτυπώσει ένα "καθαρό" ανοδικό candlestick πάνω από τις 850 μονάδες, δείχνει να αποβαίνει "μοιραίο" για την περαιτέρω βραχυχρόνια πορεία του...


https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRAuH9k_d-QGorKTZUVXZyZb06T-AlSs6NWVUBvOaAOrz8KRsUcLw


Καθώς η επαφή της στήριξης που παρέχει το επίπεδο των 825 με 800 μονάδων θα έπρεπε ήδη να είχε δώσει ανοδική ανάταση προς το διαγραμματικό σημείο αντίστασης, που ορίζει ο 200άρης κινητός μέσος, στις 907 μονάδες, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος (υπεύθυνος του τμήματος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ).


Η "κωλυσιεργία" αυτή του Γενικού Δείκτη κοντά στα χαμηλά της κίνησης εάν μάλιστα συνοδεύεται και με χαμηλό τζίρο συναλλαγών στατιστικώς "ανοίγει την όρεξη" για την εκδήλωση μιας νέας καθοδικής εκτόνωσης. Έτσι εάν υποθέσουμε ότι η στατιστική ανάλυση επαληθευτεί θα πρέπει να αναμένουμε καθοδική τμήση των 800 μονάδων με πτωτικό στόχο το "σκληρό" επίπεδο στήριξης των 760 με 735 μονάδων.

Τη κάτω πλευρά, στις 268 μονάδες, του τριγωνικού σχηματισμού "ακούμπησε" ο δείκτης FTSE25 στις 27 Ιουνίου προκαλώντας μια μίνι ανοδική αντίδραση 20 περίπου μονάδων, προσεγγίζοντας έτσι με "εύθραυστα" βήματα την περιοχή των 290 μονάδων. Το ζητούμενο εδώ, όπως είχαμε αναφέρει και στις προηγούμενες αναλύσεις είναι ο σχηματισμός ενός ισχυρού "πατήματος" σταθεροποίησης και στήριξης στο επίπεδο των 276 με 260 μονάδων.

Σταθεροποίηση όμως, όπου θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδευτεί και από αυξημένο τζίρο συναλλαγών για να μπορέσουμε να δηλώσουμε την ολοκλήρωση του επώδυνου καθοδικού κύματος από τις 410 μονάδες. 

Το στοιχείο όμως αυτό φαίνεται μέχρι τώρα να λείπει από τις τελευταίες συνεδριάσεις προβληματίζοντάς μας για τη μετέπειτα κίνηση του δείκτη. Το σίγουρο είναι πάντως ότι η πιθανή καθοδική διάτρηση της περιοχής των 260 μονάδων θα οδηγήσει βίαια το δείκτη προς τη στήριξη των 238 μονάδων καταστρατηγώντας το ανοδικό σενάριο εμπλοκής του FTSE25 με τη ζώνη αντίστασης των 330 με 325 μονάδων, αναφέρει ο υπεύθυνος του τμήματος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me