12/7/13

ΒΡΕ ΔΕΝ ΠΑΝ ΝΑ ΑΓΑΠΗΘΟΥΝΕ...


ΑΠΟ εμπλοκή σε καθυστέρηση οδηγείται η διαδικασία πώλησης του ΤΤ. Η απόφαση για την επιλογή αγοραστή επρόκειτο να ληφθεί σήμερα από το ΔΣ του ΤΧΣ, αλλά η  συνεδρίαση του ανεβλήθη, προκαλώντας νέο κύκλο σεναριολογίας και εικασιών.
 
Ως αιτία αναβολής αναφέρεται επισήμως ότι η Goldman Sachs που ενεργεί ως σύμβουλος του Ταμείου, δεν ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των προσφορών. 
 
Από άλλες πηγές διαρρέει ότι τα μέλη ΔΣ του ΤΧΣ δεν θέλησαν να "φορτωθούν" μια απόφαση, πριν ψηφισθεί η διάταξη που τους απαλλάσσει από ποινικές και αστικές  ευθύνες (το σχετικό άρθρο περιλαμβάνει στο πολυνομοσχέδιο).



Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί πότε θα συνεδριάσει η διοίκηση του ΤΧΣ  για να αποφασίσει. Κατά τις πρώτες πληροφορίες η συνεδρίαση  θα γίνει αύριο το απόγευμα. Δεν είναι όμως βέβαιο ότι θα έχει ετοιμασθεί μέχρι τότε  από την Goldman Sachs η έκθεση αξιολόγησης  προσφορών.


Δεν αποκλείεται λοιπόν να δοθεί νέα αναβολή, ώστε να έχει ψηφισθεί εως τότε το πολυνομοσχέδιο και το μέλη της Διοίκησης του ΤΧΣ να είναι νομικά καλυμμένα για ο,τιδήποτε αποφασίσουν. Εν τοιαύτη περιπτώσει η συνεδρίαση θα γίνει την προσεχή Πέμπτη ή Παρασκευή.


Την Δευτέρα λήγει η προθεσμία εντός της οποίας - βάσει μνημονιακών δεσμεύσεων - έπρεπε να ολοκληρωθεί η πώληση του ΤΤ. Δεν αναμένεται όμως να προκύψει πρόβλημα από την ολιγοήμερη καθυστέρηση. 


Από το υπουργείο Οικονομικών λένε ότι έχει δοθεί ατύπως περιθώριο τουλάχιστον έως τις 19 Ιουλίου, όταν θα θα συνεδριάσει EuroWorking Group για να προτείνει αποδέσμευση 4 δισ. ευρώ της δόσης προς την Ελλάδα.


Ακόμη κι αν το θέμα του ΤΤ δεν κλείσει μέχρι τότε,  θα υπάρχει νέο  χρονικό περιθώριο έως τα τέλη Ιουλίου, όταν θα συνεδριάσει το ΔΝΤ για την έγκριση της δόσης του 1,8 δισ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me