28/7/13

Θα ελεγχθουν.....

Ο ΣΔΟΕ «φακέλωσε» 4.000 επιχειρήσεις
 
Στα φορολογικά δίχτυα του ΣΔΟΕ θα πέσουν όσοι επιχειρηματίες βάλουν στην τσέπη τη μείωση του ΦΠΑ. 

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTrsdaNjaSiqXe7KY77zYY7nR4H2b9rOknUL35HFa_hbNNbFtVT

Ενώ η μείωση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση ανακοινώθηκε στις 17 Ιουλίου, το επιτελείο του ΣΔΟΕ βρέθηκε από τις αρχές του μήνα να κάνει τυπικούς ελέγχους στα καταστήματα και ταυτόχρονα μάζευε τιμοκαταλόγους.

Οι υπάλληλοι του Σώματος συγκέντρωσαν συνολικά 4.000 τιμοκαταλόγους που αναφέρουν τις τιμές πώλησης των προϊόντων πριν από τη μείωση του ΦΠΑ....





Από τις περιοχές που έγινε η συλλογή των τιμοκαταλόγων είναι μεταξύ άλλων η Αττική, που περιλαμβάνει το κέντρο της Αθήνας και τις περιοχές με αυξημένη κίνηση λόγω καλοκαιριού όπως Γλυφάδα, Πειραιάς, Κηφισιά, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, τα Ιωάννινα, η Ηγουμενίτσα , η Πάργα, η Κέρκυρα, η Κεφαλονιά, η Εύβοια, η Καλαμάτα, η Τρίπολη, η Πύλος, η Σπάρτη, τα νησιά των Κυκλάδων, η Ρόδος, η Κρήτη, η Χίος και η Σάμος.

Ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ δήλωσε στην «Οικονομία» ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης μπορούν να μας ζητήσουν τους τιμοκαταλόγους έτσι ώστε τα συνεργεία ελέγχου να έχουν συγκρίσιμα στοιχεία.

Σύγκριση

Ο ίδιος υπάλληλος μας έκανε σαφές ότι «όσοι καρπωθούν τον ΦΠΑ θα είναι σαν να πατούν σε... αναμμένα κάρβουνα» και εξήγησε: «Ο έλεγχος μπορεί να αρχίσει εύκολα από τη δήλωση υποβολής ΦΠΑ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα συγκριθεί ο ΦΠΑ του Αυγούστου του 2013 με αυτόν του 2012. Επιπλέον όλοι οι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι κατά τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος συμπληρώνονται εκείνα τα στοιχεία τα οποία θα είναι συγκρίσιμα με τη χρονική περίοδο που ο ΦΠΑ ήταν στο 23%».
Ο ελεγκτικός φορολογικός μηχανισμός μπορεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για αυτούς που παρακρατούν τον ΦΠΑ, όταν δεν κόβουν απόδειξη στο στάδιο πώλησης του προϊόντος. Σε παγίδα θα εξελιχθεί για τις επιχειρήσεις εστίασης η παρακράτηση της διαφοράς του μειωμένου ΦΠΑ, όπως τόνισε στην «Οικονομία» ελεγκτής του ΣΔΟΕ.
Υψηλά πρόστιμα και βαριές «καμπάνες» θα πέσουν στους επιχειρηματίες που θα... δουν τη μείωση του ΦΠΑ ως μια καλή ευκαιρία να αυξήσουν τα κέρδη τους, τα οποία στη συνέχεια δεν θα εμφανιστούν στις επίσημες δηλώσεις προς τις εφορίες.
Ν. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me