28/7/13

Νίκος Αλέφαντος Τι ξεφτίλα ήταν αυτή;


Τι ξεφτίλα ήταν αυτή;
28.07.2013 - 19:18

Τσατισμένος ο Νίκος Αλέφαντος στο sportdog μετά την «σφαλιάρα» του Ολυμπιακού από τη Χόφενχάιμ; 


Τα χαφ που δεν φτουράνε, τα αμάν – αμάν και ο... Σαλίνας!
Είμαι τσατισμένος, τι ξεφτιλίσματα είναι αυτά. Ήταν όλες οι γραμμές χάλια. Στο κέντρο της άμυνας χάλια, αυτός ο Μεντζανί ανυπαρξία, μαζί με τον Σιόβα ήταν αργοί, όποιος ήθελε περνούσε. 

Συν την έλλειψη αμυντικού χαφ κλάσης, αν σε πετύχουν γρήγοροι αντίπαλοι που να ξέρουν μπάλα, βγαίνουν αμέσως φάτσα με την άμυνα.

Δεν υπάρχει Φέισα λέμε, δεν υπάρχει Μασάντο για αμυντικός χαφ. 
  •  

Θα πω για πολλοστή φορά ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει χάφαρο γρήγορο, χάφαρο σκύλο.

Τον Μανωλά τον βλέπω εκνευρισμένο, πεσμένο, λένε τα ΜΜΕ ότι προορίζει ο Μίτσελ για βασικούς τον Σιόβα και τον Μεντζανί, τι είναι αυτά που λένε, πάνε καλά; Είναι απαραίτητη η ταχύτητα στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Ο Μανωλάς δεν έχει μεταβίβαση αλλά μπορεί να το φτιάξει και να δίνει σωστά τη μπάλα στα 15 μέτρα, δεν τον θες για να κάνει το μπαλαδόρο, τον θες για να τρέχει γρήγορα και να κόβει. Λείπει και η ταχύτητα του Αβραάμ που ακόμα δεν δείχνει να έχει συνέλθει από τον τραυματισμό του. Θα πάτε να παίξετε Τσάμπιονς Λιγκ με Σιόβα και Μεντζανί πίσω; Αμάν, Αμάν…

Επίσης, αυτόν τον Σαλίνο που πήρανε, τον μελέτησαν καλά; Πολλούς παίκτες μάζεψε ο Ολυμπιακός, πάρα πολλούς και φοβάμαι μην κονομάνε οι μάνατζερ παικτών.

Αυτός ο… Σαλίνας όλο να φύγει μπροστά θέλει, και χωρίς να είναι τίποτα το σπουδαίο μπροστά, δεν κόβει καλά πίσω, δεν κλείνει σωστά πίσω, οι μπακ πρέπει να δίνουν βοήθειες στη διαγώνια κάλυψη στους στόπερ, και πίσω από τον Σαλίνο ποιον έχεις, τον Παπάζογλου. Δεν είναι για δεξί μπακ ο Παπάζογλου σε επίπεδο Ολυμπιακού, δεν έχει ταχύτητα και τεχνική, σέντρα.

Και θα πιέζεις ψηλά με παίκτες που δεν μπορούν να το κάνουν, θα έχεις και μπακ τον Σαλίνο με τον Χολέμπας που φεύγουν μπροστά και δεν καλύπτουν σωστά πίσω; Με σέντερ μπακ τον Σιόβα και τον Μεντζανί; Και θα στέλνει την ομάδα ο Μίτσελ να πιέζει ψηλά με τέτοια άμυνα πίσω και με χωρίς καλό αμυντικό κόφτη; Αμάν, αμάν… Ελπίζω να αλλάξουν αυτά, δεν είναι σοβαρά αυτά που βλέπω ως τώρα.

Στα χαφ δεν θέλω άλλο Φέισα, ο δε Μασάντο δεν μπορεί για αμυντικός χαφ, ο Σάμαρης είναι ψηλό παιδί, έχει προσόντα αλλά δεν είναι για επίπεδο Ολυμπιακού, ο Ντε Βινσέντι σας έλεγα ότι είχα επιφυλάξεις γιατί δεν έβλεπα να έχει πνευμόνια στον ΠΑΣ Γιάννενα, ο Τσόρι ο Αργεντινός ξέρει μπάλα, αλλά είναι βαρύ κορμί, και είναι σε ηλικία που παίρνει την κατιούσα πια, σε αυτόν πάνω αν οι αντίπαλοι ρίξουν έναν γρήγορο, θα τον περιορίσουν.

Ο Μήτρογλου όποτε γίνεται βασικός δείχνει σαν να βαριέται και να τεμπελιάζει. Ο Φετφατζίδης έχει τη ντρίμπλα, αλλά είναι ακίνδυνος όταν έρχεται η μπάλα από την άλλη πλευρά, γενικώς δεν σκοράρει, δεν απειλεί την εστία.

Εγώ θέλω τον εξτρέμ να σκοράρει όπως έκανε ο Μιραλάς και ο Γκαλέτι. Και ο Κάμπελ νομίζω ότι είναι δύσκολος στο γκολ.
Καλός παίκτης ως τώρα έχω δει σίγουρα ότι είναι ο Βάις, αυτός είναι νέος, είναι γρήγορος, είναι ντριμπλέρ, ανησυχώ όμως μήπως δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που είχε στην Πεσκάρα.

Το θέμα είναι ότι βλέπω προβλήματα προπονητικά, δεν μπορούν να πιέσουν μπροστά αυτοί οι παίκτες, ποιος θα πιέσει ψηλά που επιμένει ο Μίτσελ, ο Μήτρογλου; Ο Φετφατζίδης; Ο Σαβιόλα; Ο Τσόρι θα πιέσει ψηλά; Ο Φέισα θα ανέβει πάνω;

Τρελαθήκαμε; Όταν τα έκανε αυτά ο Βαλβέρδε χρησιμοποιούσε άλλα εργαλεία.
Δεν γεμίζει επίσης την περιοχή ο Ολυμπιακός με παίκτες, ψάχνουν όλοι τον Μήτρογλου να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Βλέπω προβλήματα διάταξης πίσω, δεν βλέπω αλληλοκαλύψεις, δεν βλέπω σωστή συμπεριφορά στις στημένες φάσεις, εύκολα μπαίνουν οι αντίπαλοι στην περιοχή μας και είναι αργός ο Ολυμπιακός ως τώρα.

Παρ’ ότι έγιναν τόσες μεταγραφές από τον Μαρινάκη, παρ’ ότι προσπάθησε πολύ αυτό το καλοκαίρι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, έχει πολλά προβλήματα ακόμα η ομάδα. Πρέπει ο Μίτσελ να ξεσκαρτάρει γρήγορα όσους δεν φτουράνε για Ολυμπιακό, είναι πολλοί οι παίκτες, τι μάζεψαν τόσους πολλούς, να δουλέψει με έναν κορμό και να φτιάξει ρεαλιστική τακτική στην ομάδα.

Για εμένα αυτό το υλικό με όλες τις μεταγραφές που θα μπουν στην ομάδα, είναι για 4-4-2. Πρέπει να σταματήσουν τα πειράματα. Και να αποκτηθεί οπωσδήποτε ένας χάφαρος κόφτης.

Θέλει πολλή δουλειά ο Ολυμπιακός. Και αυτά που λένε περί κούρασης τα ακούω βερεσέ. Τι κούραση, ένα μισάωρο παίζει ο καθένας στα φιλικά! Δεν προλαβαίνουν να κουραστούν μεσ’ τον αγώνα. Τι κούραση, εγώ σε αυτήν την ηλικία και τρέχω στα βουνά να ρίξω τη χοληστερίνη! Αυτοί είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Η ομάδα δείχνει τακτικά προβλήματα και επίσης μαζεύτηκαν πολλοί παίκτες που δεν βλέπω να δίνουν ως τώρα αυτά που έλειπαν από τον Ολυμπιακό, δηλαδή ταχύτητα, γέμισμα της περιοχής και πλουραλισμό στα γκολ, καθώς και να αλωνίζουν τα χαφ να μην περνάει κουνούπι.

Ας ελπίσουμε ότι περνώντας ο καιρός και μπαίνοντας στην ομάδα όλες οι μεταγραφές, θα καταφέρει ο προπονητής να δουλέψει σωστά τον Ολυμπιακό. Υπάρχει χρόνος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me