25/7/13

Λαυρεντιάδης, Ρέστης, Λιακουνάκος! -

Ποινικές διώξεις από τον εισαγγελέα! - 

 

Τι κοινό έχουν; Την ενασχόληση με τα ελληνικά media! - 

 

 https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSccdaq5TQY6HCND9xNmCnaTHQVjq7moGFArP5LTfZpJIanrVKlFg

Λίγο μετά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών...συνελήφθη ο Ρέστης

 
Το σκληρό πυρήνα των μεγάλων επιχειρηματιών στης χώρας που ανήκουν στην ελιτ του κοινωνικού και επιχειρηματικού status quo αγγίζει πλέον η εισαγγελία που είναι εντεταλμένη για τα θέματα διαφθοράς στην Ελλάδα!
Πρόκειται για μια άκρως σοβαρή και ενδιαφέρουσα διαδικασία, γιατί αυτές οι εξελίξεις και η σαφής αλλαγή πλεύσης με… άνωθεν εντολή, γίνεται σε μια χώρα που τα τελευταία 30 χρόνια βασίλεψε κυριολεκτικά η ρεμούλα και η ατιμωρησία των ισχυρών!

Είναι μια εξέλιξη που απλώς «σφραγίζει» το τέλος μιας εποχής που χρεοκόπησε τη χώρα, μια εποχή όπου η επιχειρηματική ελίτ βρίσκονταν σε νομικό και δικαστικό… απυρόβλητο, διαπλεκόμενη ευθέως με την εγχώρια πολιτική ελίτ!

Μετά το Λαυρέντη Λαυρεντιάδη λοιπόν που ήδη βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού με πολύ σοβαρές κατηγορίες, ήδη την περασμένη Δευτέρα συνελήφθη ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης ο οποίος και ακόμη κρατείται, ενώ σήμερα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκο!


Πιο αναλυτικά, η εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, άσκησε ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου, ηθική αυτουργία σε αυτή και άμεση συνέργεια σε βάρος του κ. Θ. Λιακουνάκου και 18 άλλων προσώπων! Τα εν λόγω πρόσωπα, ενεπλάκησαν σε προμήθεια του υπ. Εθνικής Άμυνας το 2001 που φέρεται να έχει προκαλέσει ζημία άνω των 40 εκατ. ευρώ.

Πλην του Λ. Λαυρεντιάδη που βρίσκεται ήδη στη φυλακή εδώ και περίπου ένα και πλέον χρόνο, το… timing της σύλληψης των δύο άλλων επιχειρηματιών, ίσως μαρτυρά κάποια πράγματα.


Το timing των συλλήψεων και οι αμερικανοί

Ο Βίκτωρας Ρέστης, συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα, αμέσως μετά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου που έγινε την περασμένη Κυριακή!

Πρόκειται για επίσκεψη που έλαβε χώρα σχεδόν δύο εβδομάδες πριν ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντηθεί με τον αμερικανικό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στις ΗΠΑ!

Το timing λοιπόν της… αύξησης του ζήλου της Ελλάδας για την πάταξη της διαφθοράς και στα υψηλότερα επιχειρηματικά κλιμάκια, κάθε άλλο παρά τυχαίο (πρέπει να) είναι.

Οι ΗΠΑ έχουν υποβάλει πολύχρονο εμπάργκο πετρελαίου στο Ιράκ και ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης φέρεται να είναι ο μοναδικός που το έχει «σπάσει»! Και ο νοών νοείτω!

Η σύλληψη του κ. Λιακουνάκου – τουλάχιστον εμφανώς ή έως τώρα – δεν μπορεί να «συνδεθεί» σ’ αυτή τη φάση με αμερικανικές πιέσεις, όμως το γεγονός ότι γίνεται τρεις μόλις ημέρες μετά τη σύλληψη του Β. Ρέστη, ίσως δείχνει κάτι.

Πιο πολλά βεβαίως για τον… όψιμο ζήλο της κυβέρνησης μαρτυρά βεβαίως ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο κ. Λιακουνάκος, αφορούν υπόθεση προμήθειας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το 2001! Δηλαδή, υπόθεση 12 χρόνια πίσω! Τυχαίο το σημερινό timing και ο... όψιμος ζήλος;

Τι κοινό έχουν και οι τρεις μεγάλοι επιχειρηματίες

Το κοινό που έχουν και οι τρεις προαναφερθέντες μεγάλοι επιχειρηματίες που διώκονται για διαφορετικές υποθέσεις είναι η ενασχόλησή τους με τον χώρο των ελληνικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης!

Και οι τρεις έχουν ή… είχαν ισχυρή σχέση με τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και ήταν ιδιοκτήτες ή είχαν μεγάλες μετοχικές συμμετοχές σε πολλές εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες!

Ο Λ. Λαυρεντιάδης ως γνωστόν είχε συμμετοχές με μικρά αλλά και μεγαλύτερα ποσοστά στις μεγαλύτερες εκδοτικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, έφτασε να ελέγχει σχεδόν το σύνολο του ημερήσιου γραπτού τύπου της χώρας! Γνωστά είναι αυτά.

Ο Βίκτωρας Ρέστης, τα τελευταία χρόνια επίσης έκανε γερό «μπάσιμο» στα ελληνικά ΜΜΕ με ισχυρό ποσοστό στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και μεγάλο ποσοστό στο ΔΟΛ.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος ελέγχει εδώ και σχεδόν 28 χρόνια την ημερήσια οικονομική εφημερίδα «Κέρδος» μέσω της Κέρδος Εκδοτική.

Επίσης, ελέγχει την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Axon Συμμετοχών και την Axon ΑΧΕΠΕΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me