22/7/13

Χ.Α. - ΑΓΟΡΑ

Η Coca Cola «γυρίζει» τον Γενικό Δείκτη

του Θανάση Σταυρόπουλου
 
Παραμένει σε συναλλακτική απαξίωση το μεγαλύτερο κομμάτι του ταμπλό, ενώ ο τίτλος της Eurobank προσπαθεί να προστεθεί στους ημερήσιους πρωταγωνιστές. Κινητικότητα σε ΓΕΚ Τέρνα, Alco και Ικτίνο, χαμηλότερα του 25άρη. 
 
Το γύρισμα της μετοχής της ΕΕΕ σε θετικό πρόσημο με κέρδη 1,71% επαναφέρει τον Γενικό Δείκτη σε θετικό έδαφος...
 
Πλην της Coca Cola, σχετικές βοήθειες στον Δείκτη δίνουν Πειραιώς, Intralot, Τέρνα Ενεργειακή και Μυτιληναίος, ενώ με θετικό πρόσημο κινούνται Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, ΜΕΤΚΑ, Σωληνουργεία Κορίνθου, Τιτάν και Folli Follie Group.

Αντίθετα, προβληματίζει το -2,22% για την Alpha Bank, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει δει ακόμα θετικό πρόσημο ο τίτλος του ΟΠΑΠ.
 
Με τη συναλλακτική δραστηριότητα να παραμένει σε τόσο χαμηλά επίπεδα, δεν μπορεί να αποκλειστεί καμία έκπληξη προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, αν διοχετευθχούν στο σύστημα λίγες εντολές σχετικού ειδικού βάρους.

Παρά ταύτα, καθίσταται περισσότερο από πασιφανές αφενός το ότι η σημερινή συνεδρίαση διεκδικεί ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ για το τρέχον έτος, όσον αφορά τον τζίρο, και αφετέρου ότι η υπέρβαση των 850-870 μονάδων δείχνει περισσότερο και από ανυπέρβλητο εμπόδιο.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me