17/7/13

Χ.Α.: Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα(;) -2-


https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRyOrh94XwpHBZeDiH7k4RjK9SyQfUY8WRTbwTuoAKYuMCyuJ7t  


ΧΑ: Διατηρείται στο 0,20% ο φόρος επί των πωλήσεων


  • Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή εξαιρέθηκε από το πολυνομοσχέδιο η διάταξη που έκανε λόγο για αύξηση του φόρου επί των πωλήσεων σε 0,35% από 0,20%.

ΟΠΑΠ: Εχει μία πρώτη αντίσταση στα 6,5000 ευρώ, ενώ με υπέρβαση των 6,9400 ευρώ (με κλείσιμο) εξέρχεται από την βραχυπρόθεσμη πτωτική τάση.

ΟΤΕ: 'Εκλεισε στα 6,2200 ευρώ, υπέρβαση των οποίων δίνει σήμα αγοράς. Αντίσταση στα 6,26 ευρώ και έξοδος από την βραχυπρόθεσμη πτωτική τάση με υπέρβαση των 6,6200 ευρώ.


ΔΕΗ: Θέλει κλεισίματα υψηλότερα των 6,60 ευρώ για να δώσει ένα πρώτο σήμα επανατοποθετήσεων, ενώ αλλάζει την βραχυπρόθεσμη πτωτική τάση με κλεισίματα υψηλότερα των 7,15 ευρώ.

ΟΛΘ: τουλάχιστον άξια λόγου είναι η συμπεριφορά του τίτλου που απέκοψε μικτό μέρισμα ύψους 1,50 ευρώ και έκλεισε με απώλειες, μόλις 0,12 ευρώ (!)

Φήμες και διαψεύσεις, πάνε κι έρχονται στην Revoil, όμως η μετοχή έκλεισε σε νέα υψηλά 46 μηνών (!!!). 

Προσπάθησε να κάνει το 4Χ4 ο Κορρές, αυξάνοντας σημαντικά συναλλαγές, όμως τελικά έκλεισε αμετάβλητος.

ΜΙΓ- απάντηση: Είναι μετοχή καθαρά τάσης και εκπρόσωπος της πραγματικής οικονομίας στο Χ.Α. Και για να ακριβολογούμε, από τους κυριότερους εκφραστές της...

ΕΞ ΟΥ και η αδυναμία της να κινηθεί αυτόνομα, ενώ λόγω παρελθόντος δεν είναι εύκολα να αποκτήσει την εμπιστοσύνη του πραγματικά επενδυτικού κοινού.

 

ΣΗΜΕΡΑ όμως πήρε πραγματικά καύσιμα από την είδηση για την μείωση του ΦΑΠ στην εστίαση και κινήθηκε δυναμικά με άνοδο 7,4% στο 0,2910 ευρώ...

Η ΕΙΔΗΣΗ: Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, του internet και της συνδρομητικής τηλεόρασης αν επιβεβαιωθούν οι φήμες...
  • ότι πίσω από την μεταβίβαση του ποσοστού 25,73% της ολλανδικής Delta Lloyd N.V. στη Forthnet βρίσκεται εταιρεία συμφερόντων του κ. Πάνου Γερμανού.

ΣΗΜΕΡΑ λοιπόν μέσω του Χ.Α. διακινήθηκε πακέτο για 3,33 εκατ. μετοχές της Forthnet. Πρόκειται για το 25,73% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

To πακέτο στη Forthnet πραγματοποιήθηκε στην τιμή των 1,10 ευρώ ανά μετοχή, που σημαίνει ότι έγινε με premium περί το 100% σε σχέση με το μέσο όρο των τελευταίων 90 ημερών...

  • Και σημαντικά υψηλότερα από την τρέχουσα τιμή στο ταμπλό του Χ.Α!
Η συνολική αξία του πακέτου έφτασε στα 3.67 εκατ. ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ολλανδική Delta Lloyd N.V. προχώρησε στην πώληση της συμμετοχής της στην Forthnet...
  • καθώς η εταιρεία έχει ήδη γνωστοποιήσει πως δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Forthnet.
Η Delta Lloyd N.V. κατείχε επίσημα στην εταιρεία ποσοστό 24,73%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Forthnet έκλεισε με σημαντικά κέρδη +14,35% σήμερα στο χρηματιστήριο στην τιμή του 0,7170 ευρώ.

Κορυφαία στελέχη της εταιρείας τονίζουν ότι η εξέλιξη είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στο management, αλλά και στο επιχειρηματικό momentum της εταιρείας.

Εστιάζουν στο σημαντικό premium στο οποίο έγινε η μεταβίβαση για την οποία αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Τα ίδια στελέχη τονίζουν ότι το μέλλον της εταιρείας είναι οι υπηρεσίες triple play στις οποίες και δίνεται πλέον όλη η δυναμική του business plan και όλη η εμπορική πολιτική.

Στο τρίπτυχο τηλεφωνία - Internet - τηλεόραση, η εταιρεία Forthnet έχει μοναδικό ανταγωνιστή τον ΟΤΕ.

Η εταιρεία στην Ελλάδα έχει εξασφαλίσει όλες τις λίγκες, δηλαδή όλα τα πρωταθλήματα σε όλα τα σημαντικά αθλήματα, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ κ.λ.π. αναμένοντας σημαντικά ωφέλη στα συνδυαστικά πακέτα που προσφέρει.

Παράλληλα, η Forthnet είναι και στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες για την τακτοποίηση και τον... εξορθολογισμό των δανειακών της υποχρεώσεων.

FORTHNET: Ο όμιλος στην καθαρή θέση του έχει ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ, στο μείον όμως(!). Και στις τράπεζες οφείλονται 327 εκατ. ευρώ. Ενώ στους υπόλοιπους άλλα 341 εκατ. ευρώ. Αποτιμάται σε 9,3 εκατ. ευρώ.

2 σχόλια:

  1. Ραντεβού στα γουναράδικα...ε,στα νέα υψηλά ήθελα να γράψω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μεγάλο ενδιαφέρον και προφανώς προοπτικές για την εταιρία δείχνει αγορά με τέτοιο premium.
    θετική εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me