12/7/13

Ποιοι ξένοι "σκάναραν" το Τ.Τ. και την Proton

 
Μπορεί τελικώς στον διαγωνισμό πώλησης του Τ.Τ. να μην κατατέθηκε προσφορά απευθείας από κανένα ξένο αρκετά, όμως, private equity και hedge funds είχαν την ευκαιρία να δουν τα στοιχεία της τράπεζας και ένα από αυτά να τα "σκανάρει" κιόλας.

Αντίστοιχα στην πώληση της Proton εμφανίστηκε πλήθος επίσης ξένων funds που είχαν την ευκαιρία να... ακτινογραφήσουν την τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από εννέα private equity και hedge funds πήραν τον φάκελο των δύο τραπεζών, ενώ τουλάχιστον τρία εξ αυτών προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω, και είχαν την ευκαιρία να δουν από μέσα τις δύο τράπεζες και να πάρουν απαντήσεις επί ερωτήσεών τους.
Μεταξύ αυτών και ηχηρά ονόματα.

Το private equity fund Oaktree Capital συμμετείχε στo data room και των δύο διαγωνισμών πώλησης και κατέθεσε προσφορά μόνο για την Proton Bank.

Το "παρών" στη διεκδίκηση της Proton έδωσε και η Monarch Alternative Capital η οποία παρακολουθεί στενά την Ελλάδα εδώ και καιρό επιδιώκοντας να βρει distressed deals σε ευρύ φάσμα κλάδων.


Εκ του σύνεγγυς παρακολούθησε επίσης τη διαδικασία η Fairfax, η οποία, ήδη, έχει επενδύσει στην Ελλάδα (Eurobank Properties) και έδειξε θερμ» ενδιαφέρον για να συμμετάσχει εμμέσως στις προσφορές που κατατέθηκαν.

Ο κατάλογος, όμως, όσων ενδιαφέρθηκαν δεν σταματάει εδώ. Funds όπως τα Anacap Capital, Aesion Capital, Ocho Capital, PPLV, Anchorage κ.ά. πήραν επίσης στοιχεία της μιας ή και των δύο προς πώληση τραπεζών.

Και ο λόγος είναι ότι όλα ενδιαφέρονται για distressed deals και επομένως δεν έχασαν την ευκαιρία να ακτινογραφήσουν τα χαρτοφυλάκια δανείων.

Έχουν ως εκ τούτου πλέον το πλεονέκτημα να πάνε στη Eurobank και να «μπιντάρουν» για την αγορά συγκεκριμένων δανείων τα οποία επέλεξαν από το χαρτοφυλάκιο δανείων του Τ.Τ. και της Proton.

Και θα επιδιώξουν να το κάνουν πριν επιχειρηθεί η μερική ιδιωτικοποίηση της Eurobank.

Γιατί η ιδιωτικοποίηση μπορεί να φέρει μεγάλα... ψάρια, που θα ενδιαφέρονται για τις ίδιες ακριβώς δουλειές. (euro2day)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me