6/7/13

Χ.Α.

ATAKTΩΣ ΕΙΡΗΜΜΕΝΑ (Ι)...


https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTrK0GT04adAARkqwzl42jSuj-QRCvPeGY3z0l85aPpmggta_i3 
ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ και Warrants: Από την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών και των warrants η Alpha βλέπει την μετοχή της να διαπραγματεύεται σε ένα στενό εύρος τιμών, το δε warrant να έχει προοδευτικά καλύτερη συμπεριφορά.

Η καλύτερη συμπεριφορά του warrant οφείλεται στο γεγονός ότι η μετοχή της Alpha διατηρείται κοντά στην τιμή της αύξησης κεφαλαίου (0,44 ευρώ) και επομένως κοντά στην τιμή της εξάσκησης και ως εκ τούτου το warrant της Alpha είναι κοντά στο να αξίζει τα     λεφτά του (in the money).


Η τιμή εξάσκησης σε ένα έτος για το warrant της Alpha είναι 0,4600 ευρώ και η τιμή στο ταμπλό είναι 0,4250 ευρώ οπότε το premium είναι μόλις 8% και ο δείκτης τιμής προς ενσώματη καθαρή θέση για το warrant είναι 0,7-0,8 φορές, αφού η ενσώματη καθαρή θέση υπολογίζεται σε 0,5800 ευρώ έως 0,6100 ευρώ ανά μετοχή.

Στην Πειραιώς αντίθετα η τρέχουσα τιμή της μετοχής απέχει αρκετά από την τιμή εξάσκησης. Το warrant της ενσωματώνει υψηλό premium, αφού η τιμή στο ταμπλό του Χ.Α. είναι στο 0,9100 ευρώ και το strike price ή exercise price, η τιμή εξάσκησης του warrant δηλαδή, σε ένα έτος είναι 1,7700 ευρώ.


ΕΠΟΜΕΝΩΣ το premium είναι 93% και η απόσταση που πρέπει να διανύσει η μετοχή της Πειραιώς για να πλησιάσει την τιμή εξάσκησης είναι μεγάλη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ - αν όχι καταλυτικό - ρόλο στην Πειραιώς διαδραματίζει το γεγονός ότι όσοι πήραν αδιάθετες μετοχές μέσω της ιδιωτικής τοποθέτησης λαμβάνοντας και το bonus των δωρεάν μετοχών από την Societe Generale έχουν τιμή κτήσης αντίστοιχη αυτής που διαπραγματεύονται πλέον οι μετοχές και τα warrants της τράπεζας!

ΣΤΗΝ ΕΤΕ
τώρα η αύξηση ως γνωστόν καλύφθηκε κατά κύριο λόγο από μεγάλα εγχώρια πορτοφόλια και δευτερευόντως από μικροεπενδυτές. Τα ξένα και εγχώρια θεσμικά χαρτοφυλάκια συμμετείχαν μεν, δεν έπαιξαν όμως τον πρωταγωνιστικό ρόλο όπως σε Alpha και Πειραιώς.


Το premium που εμφανίζει το warrant της ΕΤΕ ξεπερνά το 100%(!), αφού σε ένα έτος περίπου η τιμή εξάσκησης του warrant είναι 4,4600 ευρώ και η τιμή στο ταμπλό του Χ.Α. είναι στα 2,2000 ευρώ, οπότε το warrant για την ώρα είναι για τα καλά'' out of the money''.

ΛΟΥΛΗ-απάντηση: Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αραβικό επενδυτικό κεφάλαιο εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας σε τιμή διπλάσια σχεδόν από την τρέχουσα με αύξηση κεφαλαίου και παραίτηση των παλαιών μετόχων. Δεν βρίσκονται εύκολα χαρτιά σε αυτά τα επίπεδα καθώς το free float της εταιρίας είναι περιορισμένο.

Οικογενειακή, νοικοκυρεμένη επιχείρηση με ιδιοχρησιμοποιούμενα πάγια κοντά στα 100 εκ. ευρώ, λογικό δανεισμό (33 εκ. ευρώ) και κεφαλαιοποίηση που υποεκτιμά την αξία της καθαρής της θέσης (54%).


ΙΑΤΡΙΚΟ: Ένα βήμα πριν την υπογραφή συμφωνιών με δύο ξένα Κράτη για παροχή υπηρεσιών υγείας, το ένα εκ των οποίων είναι η Λιβύη, βρίσκεται ο όμιλος Ιατρικού Αθηνών.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ομίλου κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης, ο όμιλος προσανατολίζεται να προχωρήσει και σε επένδυση στη Λιβύη που θα λειτουργήσει ως "προθάλαμος" για την εισροή ασθενών στις εδώ εγκαταστάσεις.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά του ομίλου, το εξάμηνο προβλέπεται ότι θα έχει αρνητικό πρόσημο, εκφράζεται ωστόσο η αισιοδοξία πως το έτος δεν θα κλείσει με ζημιές, καθώς αναμένεται αύξηση του τζίρου εξαιτίας της σημαντικής βελτίωσης στις εισαγωγές ασθενών.


ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Αναλώνεται σε κίνηση μεταξύ 1,97 και 2,29 ευρώ. Ο τίτλος έχει σαν επόμενη αντίσταση τα 2,28 ευρώ, ενώ εξέρχεται από το βραχυπρόθεσμο καθοδικό κανάλι με κλεισίματα υψηλότερα των 2,45 ευρώ.

ΑEGEAN AIRLINES: Υπό αναθεώρηση έθεσε την μετοχή η Eurobank Securities, αν αναμονή της απόφασης του Σεπτεμβρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προτεινόμενη συγχώνευση με την Olympic Airlines.

Η ΑΧΕ επισημαίνει πως η απόφαση της Κομισιόν θα έχει επίδραση στο investment case της Αegean. Και αν η συγχώνευση μπλοκαριστεί, τότε θα πρέπει να μειώσει την δυναμικότητά της και να συρρικνωθεί σε μικρότερη οντότητα...

  • ούτως ώστε να μπορέσει να χειριστεί τις δύσκολες συνθήκες Αγοράς και να προσαρμοστεί στο μικρό μέγεθος της εγχώριας Αγοράς.
ΑΡΑΙΓ: Αντίθετα, εάν η Ε.Ε. δώσει το πράσινο φως, η Aegean στοχεύει σε συνέργειες 20 εκατ. ευρώ ετησίως.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι τοποθετούνται σταθερά και μεθοδικά στη μετοχή, χωρίς να κυνηγούν την τύχη τους υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. 

Η μετοχή έρχεται - σε επίπεδο 12μήνου - από το 0,7800 ευρώ και πολλοί εξακολουθούν ρευστοποιώντας να κατοχυρώνουν μεγάλα κέρδη. Γεγονός που βοηθάει τις επιδιώξεις των εν δυνάμει αγοραστών.

ΡΕΒΟΙΛ: Ο τραπεζικός δανεισμός 46 εκατ., με τα ταμειακά διαθέσιμα σε 3,45 εκατ. και τα ίδια κεφάλαια σε 18,5 εκατ. Ο ΔΔΜ στο λίαν υψηλό 2,3. Η καθαρή θέση των μετόχων δίνει λογιστική αξία στη μετοχή της στο 0,8300 και P/BV 1,04 (κ/φση 19,3 εκατ. ευρώ).
ΡΕΒ: Με χαμηλό - υψηλό 2013 στο 0,3450 και 0,9100 διαπραγματεύεται στο 0,8640 ευρώ. Ξεκίνησε την χρονιά από το 0,6240  Στα 1,3 εκατ. διαμορφώθηκαν οι ζημιές στο τρίμηνο έναντι κερδών 0,6 εκατ.ευρώ πέρυσι.

REVOIL: Εbitda σε 1,6 εκατ. από 3,45 εκατ. στο περυσινό τρίμηνο. Με θετικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες 1,4 εκατ. ευρώ από εκροές 0,4 εκατ.πέρυσι.



ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Διαπραγματεύεται στο 40% των ιδίων κεφαλαίων και όλα δείχνουν ότι τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να λειτουργούν τα εργοτάξια των παραχωρήσεων. Ο δανεισμός θα μειωθεί, τα έσοδα θα αυξηθούν και ενδεχομένως αυτό να δώσει περισσότερη άνεση στα λειτουργικά και καθαρά κέρδη. 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me