15/7/13

Χ.Α. - ΑΓΟΡΑ... Πολλά, μικρά και ενδιαφέροντα(;)

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ6Z3hm56ZWpjGVK8kS_RIOeSz4zaf0-_jDD1hPeaNOLGbS5NHW

Απόλυτα απογοητευμένοι δηλώνουν οι συντριπτικά περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου και βασική αιτία απογοήτευσης δεν είναι η επιστροφή του Χ.Α. στη συναλλακτική απαξίωση.

Οι περισσότεροι παράγοντες της Αγοράς επισημαίνουν ότι στο Κυβερνητικό στρατόπεδο δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου από την κρίση και όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται βιαστικά και υπό το κράτος πίεσης και πανικού.

Μέσα στους επόμενους μήνες οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν ούτε έναν ούτε δύο, αλλά δέκα φόρους, συνολικού λογαριασμού που ανάλογα με τις εκτιμήσεις προσεγγίζει τα 6,5 δισ. ευρώ και για άλλους δεν αποκλείεται να φθάσει ακόμα και τα 10 δισ ευρώ (!)

Δηλαδή η Κυβέρνηση θα ζητήσει από ασθενή που πάσχει από χρόνια αναιμία να "γίνει αιμοδότης". Κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί άραγε, τις επιπτώσεις ακόμα μίας φοροεπιδρομής, σε μία Αγορά όπου η ρευστότητα αποτελεί "σπάνιο είδος";
Την ίδια ώρα οι όποιες εξαγγελίες και χρονοδιαγράμματα, όσον αφορά το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να επιβεβαιώνουν τα "γονατογραφήματα" του πρόσφατου παρελθόντος (!)
Και σαν μην έφτανε στο Χ.Α. η επιστροφή στην απόλυτη συναλλακτική απαξίωση, τα ξένα ΜΜΕ δείχνουν να επιστρέφουν δριμύτερα, με δημοσιεύματα που θέτουν σημαντικότατες αμφιβολίες για την τύχη της Ελληνικής οικονομίας, μετά τις Γερμανικές εκλογές στις 22/9.
Σε κάθε περίπτωση, αν και αυτή την εβδομάδα συνεχιστεί η "διάβρωση" αποτιμήσεων και ψυχολογίας, δεν αποκλείεται η επόμενη αύξηση του τζίρου να έλθει από τα "κουρασμένα" χαρτοφυλάκια, σε μία πτωτική κατοχύρωση επιπέδων και με σημαντικές κινήσεις "stop loss". (ΣΧΟΛΙΟ από τον Θ.Σταυρόπουλο).

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Πρόκειται για μία... νέα μετοχή, που θα πρέπει να εξεταστεί τεχνικά μέσα στο λίγο διάστημα διαπραγμάτευσής της κάτω από το πρίσμα του μεγάλου reverse split πριν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
  • Η παρουσία των warrants είναι μία ακόμη παράμετρος που επηρεάζει την τεχνική συμπεριφορά της.
ΠΕΙΡ: Κάτω απ' τις συνθήκες αυτές η στήριξη στη μετοχή εντοπίζεται αναγκαστικά στα χαμηλά 30 ημερών δηλαδή στο 0,8300 ευρώ. Η βραχυπρόθεσμη αντίσταση μπορεί να εντοπιστεί κοντά στο 1,10 ευρώ...

  • Σχεδόν αυθαίρετα αφού δεν υπάρχουν οι πολλές παρατηρήσεις που απαιτεί η τεχνική ανάλυση, ενώ πιο μεγάλη αντίσταση βρίσκεται στο 1,25 ευρώ. Από εκεί και πέρα - και κάτω από ευνοικές συνθήκες- ανοίγει ο δρόμος για το 1,58-1,60 ευρώ.

ALPHA BANK: Η επίδραση του dilution από τις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων αλλάζουν την εικόνα και τη συμπεριφορά των μετοχών και συνήθως η τεχνική ανάλυση δεν ισχύει.
  • Η μετοχή της ολοκλήρωσε με επιτυχία την αμκ, συμπλήρωσε διάστημα άνω του μηνός,και δεν επηρεάστηκε έντονα από το dilution, ενώ δείχνει πολύ καλή τεχνική συμπεριφορά.

ΑΛΦΑ: Στο διάστημα μετά την αμκ και την είσοδο των νέων μετοχών η μετοχή συσσώρευσε πέριξ του 0,40 - 0,42 , ελάχιστα δηλαδή κάτω από την τιμή της αμκ. Οι διακυμάνσεις της είναι συμπαγείς μεταξύ του 0,37 - 0,44 ευρώ, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχει πολύ trading μέσα σε πολύ μικρές διακυμάνσεις.

  • Έτσι αυτομάτως οι στηρίξεις πέριξ του 0,30 ευρώ (χαμηλό 3μηνου) γίνονται πολύ ισχυρές ενώ οι αντιστάσεις διαμορφώνονται στο 0,447 ευρώ με προοπτικές …άγνωστες .
ΑΛΦΑ(Ι): Επαναλαμβάνουμε ότι οι πολλές νέες μετοχές που έχουν εισέλθει προς διαπραγμάτευση αλλάζουν την τεχνική συμπεριφορά μίας μετοχής και ίσως θα πρέπει να γίνονται αναπροσαρμογές στον τρόπο υπολογισμών τους.
  • Πάντως, με βεβαιότητα οι χρηματιστές λένε ότι έχει την σταθερότερη πορεία και την πιο προβλέψιμη συμπεριφορά απ' όλες τις συστημικές τραπεζικές μετοχές (τεχνική ανάλυση: Νικ. Σακ.)
ΣΑΙΚΛ: Από την αρχή του 2013 έχει κινηθεί στο εύρος του 0,3850 και 0,7000 ευρώ με μέσο όρο 0,5400 και συναλλαγές 1,352 εκατ. τεμαχίων ήτοι το 5% της συνολικής δύναμης πυρός της. 


CYCLON: Κέρδη 0,25 εκατ. ευρώ στο 3μηνο από τα ....5,000 ευρώ του 2012, με τα ebitda σε 2,1 εκατ. ευρώ από 1,36 εκατ., τα  δάνεια 40 εκατ. και στο ταμείο 8,6 εκατ. ευρώ. Αρνητικές ταμειακές ροές από Λ.Δ. και κ/φση 15,4 εκατ. ευρώ. 


ΣΑΙΚΛ: Τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 30,07 εκατ. ευρώ, με το book value να βρίσκεται στο 1,1200 ευρώ. Οι απαιτήσεις σε 35,7 εκατ. και τα αποθέματα σε 10,4 εκατ. ευρώ. Με τον ΔΔΜ στο 1,05 περίπου.

GENIKI: Πέμπτο -20%(!!!!!) στη σειρά και η τιμή στα 2,6800 ( από τα 8,8500 της 4ης Ιουλίου 2013...), με την αποτίμηση της τράπεζας στα 183 εκατ. ευρώ...

PROFILE-απάντηση: Με λίγα λόγια... Η καθαρή θέση 14,65 εκατ. ευρώ (14,55 εκατ. στις 31.12.2012). Τα κέρδη 105.000 ευρώ. Τα ebitda σε 0,55 εκατ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα 5,7 εκατ. ευρώ, θετικές οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες κατά 0,26 εκατ. ευρώ

ΠΡΟΦ:
Ο τραπεζικός δανεισμός από τα 3,9 εκατ. μειώθηκε στα 3,8 εκατ. ευρώ.  Αποτιμάται σε 12,5 εκατ. με p/bv στο 0,85 και δεν αδικείται από την αγορά.

 

ΙΚΤΙΝΟΣ:  Στη χρήση του πρώτου 3μήνου είχε κύκλο εργασιών στα 5,4 εκατ. και καθαρά κέρδη 0,8 εκατ. από 0,59 εκατ. το 2012. Τα ίδια κεφάλαια στα 27,2 εκατ.ευρώ.

ΙΚΤΙΝ: Οι μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις στα 16,3 εκατ., οι βραχυπρόθεσμες στα 9,6 εκατ. και τα ταμειακά διαθέσιμα (στις 31/12) στις 837.000 ευρώ. Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση στα 40 εκατ., ο P/bv στο 1,5 και ο ΔΔΜ στο 0,90.
''ΑΡΘΡΟ 99'': Σύμφωνα με δικαστικούς παρασκηνιακούς κύκλους η αντιμετώπιση της υπαγωγής μίας εταιρείας στα πλαίσια του περίφημου αυτού άρθρου είναι πλέον πολύ επιεικέστερη.

ΟΙ δικαστές δηλαδή εγκρίνουν ευκολότερα την διαδικασία αναδιάρθρωσης των εταιρειών αρκεί να υπάρχει πιθανότητα εξασφάλισης βιωσιμότητας της εκάστοτε κρινόμενης εταιρείας.

ΑΥΤΟ φαίνεται και από την περίπτωση της ΣΑΤΟ, στην οποία άναψαν το πράσινο φως, ενώ και η Fokas βρίσκεται πολύ κοντά στην έγκριση.

ΔΕΝ αποκλείεται σύντομα και η πολυταλαιπωρημένη ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Μπ. Βωβός να πάρει σειρά, ενώ για την ΑΤΤΙΚΑΤ θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο...

ΚΕΚΡΟΠΑΣ-απάντηση: Διαβάσαμε στο Κεφάλαιο του Σαββάτου, ότι η εταιρεία απέκτησε προ μηνός περίπου την οικοδομική άδεια του ακινήτου. Και ότι πιθανότατα θα υπάρξει κινητικότητα γι αυτό το project.

EΠΙΣΗΣ αναφέρεται και στο θέμα της πρότασης για την εξαγορά του οικοπέδου έκτασης 5,8 στρεμμάτων από τον κ. Στ. Ψυχάρη, την ΙΝΚΑΤ και την ΓΕΚΤΕΡΝΑ. Μία πρόταση που παραμένει ακόμη στα χαρτιά, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του ''Κεφ.'' οι... εμπλεκόμενες πλευρές αναζητούν την καλύτερη μέθοδο ενεργοποίησής της...
  • Στις 5-6 Σεπτεμβρίου το 8ο Greek Roadshow


Με τη συμμετοχή 23 εισηγμένων θα πραγματοποιηθεί το φετινό 8ο Greek Roadshow στο Λονδίνο που διοργανώνει η ΕΧΑΕ στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των εισηγμένων εταιρειών θα εκπροσωπηθούν σε επίπεδο CEO και CFO.


  • Οι εταιρείες που θα λάβουν μέρος είναι οι εξής:  

Alpha Bank, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελλάκτωρ, Eurobank Properties, Foli Follie, Fourlis, Frigoglass, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Sarantis, ΕΧΑΕ, ΕΛΠΕ.


Intralot, MIG, METKA, Motor Oil, Μυτιληναιος. Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, ΤΕΡΝΑ ,TITAN, OTE και OΠΑΠ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me