8/7/13

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ'' - ΣΗΜΕΡΑ

http://www.ski.gr/photos/big/4749FA3BF0601CC.jpg     Κάναμε ''switch'' στο σωστό timing με την μητρική ΓΕΚΤΕΡΝΑ, αλλά σε περίπτωση που συνεχισθεί η πλαγιοκαθοδική πορεία της (από το υψηλό των 3,7000-3,7500 στα 2,8500 τώρα) τότε θα την επιλέξουμε ψηλά στις προτιμήσεις της στήλης..

!ΤΕΝΕΡΓ: Αγαπημένη επιλογή της στήλης από τότε που διαπραγματευόταν κάτω και από το ένα ευρώ πέρυσι τέτοια εποχή. Χρονιά με περισσότερα MW σε λειτουργία, το μισό σχεδόν ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της βρίσκεται στο εξωτερικό (Πολωνία, Αμερική, Βουλγαρία) αποτελεί τον μεγαλύτερο εν δυνάμει παίκτη στις ανανεώσιμες πηγές. Λίγα MW προέρχονται από φωτοβολταικά, ενώ το βασικότερο ρίσκο αφορά καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων αλλά και τις πληρωμές του ΛΑΓΗΕ.



!ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Διαπραγματεύεται στο 40% των ιδίων κεφαλαίων και όλα δείχνουν ότι τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να λειτουργούν τα εργοτάξια των παραχωρήσεων. Ο δανεισμός θα μειωθεί, τα έσοδα θα αυξηθούν και ενδεχομένως αυτό να δώσει περισσότερη άνεση στα λειτουργικά και καθαρά κέρδη.

!ΕΥΔΑΠ: Τα ίδια κεφάλαια στα 869 εκατ. ευρώ που δίνουν λογιστική αξία ανά μετοχή στα 8,1500 ευρώ και P/ΒV 0,70. Με χαμηλό- υψηλό 2013 στα 4,6500 (8 Απρ.) και 6,4700 ευρώ (23 Ιανουαρίου).

!ΔΕΗ:
Το Ρ/Ε για το 2013 μπορεί να είναι πάνω από 15 φορές τα καθαρά κέρδη αλλά αυτό δεν αποτελεί θέσφατο στην επιλογή μίας μετοχής. Άλλωστε σε όρους P/BV και EV/EBITDA είναι πολύ χαμηλότερα από τον μέσο όρο των εταιρειών του κλάδου της σε διεθνές επίπεδο...


!ΔΕΗ(Ι): Με την κ/φση στο 1,6 δισ. ευρώ και για να φθάσεις στην καθαρή θέση πρέπει να προσθέσεις 4 ολόκληρα δισ.ευρώ. Και η λογιστική αξία της είναι 25,0000 ευρώ, χωρίς να κάνουμε λόγο για replacement cost.
   
!ΟΤΕ: Έλυσε το θέμα των δανειακών του υποχρεώσεων αναχρηματοδοτώντας το σύνολο των εκδόσεών του. Επόμενος σταθμός το μέρισμα για το μέτοχο. Λογική κεφαλαιοποίηση, αποτελεί παραδοσιακά το χαρτί των εισροών των ξένων επενδυτών όταν έχουν θετική οπτική για την χώρα. Διόρθωσε αρκετά από τα υψηλά των 7,8000 ευρώ.
  
!Alpha (Warrant): Το καλύτερο στοίχημα για τον τραπεζικό κλάδο αλλά και το ελληνικό turn arround story. Οι αποδόσεις εφόσον η χώρα επιτύχει τους στόχους θα είναι εντυπωσιακές.

!ΑΛΦΑΤΠ: Η υποκείμενη αξία διαπραγματεύεται λίγο κάτω από την ενσώματη καθαρή θέση. Υλικό ειδήσεων από ανακατατάξεις στον κλάδο και αναβαθμίσεις μπορούν να δώσουν επιπλέον αξία. Επιλογή μας από το 0,3500 - 0,4000 ευρώ στην οποία παραμένουμε firm.

!ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι τοποθετούνται σταθερά και μεθοδικά στη μετοχή, χωρίς να κυνηγούν την τύχη τους υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα. Η μετοχή έρχεται - σε επίπεδο 12μήνου - από το χαμηλό του 0,7800 ευρώ

Κάτι που επιτρέπει σε πολλούς να συνεχίζουν τις πωλήσεις τους προκειμένου να κατοχυρώνουν μεγάλα κέρδη. Γεγονός που βοηθάει τις επιδιώξεις των εν δυνάμει αγοραστών.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me