18/7/13

Κυρίαρχη και στα γκάλοπ

Η ΜΕΡΚΕΛ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

Μπροστά στις δημοσκοπήσεις εμφανίζεται το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Aνγκελα Μέρκελ, περίπου δύο μήνες πριν από τις γερμανικές εκλογές και παρότι τα ποσοστά που συγκεντρώνει δεν του εξασφαλίζουν αυτοδυναμία, η εκλογική νίκη σημαίνει και την επανεκλογή της Μέρκελ στο τιμόνι της χώρας.

Η Ανγκελα Μέρκελ παραλαμβάνει χαμογελαστή μία ανθοδέσμη για τα 59α γενέθλιά της κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
 
Η Ανγκελα Μέρκελ παραλαμβάνει χαμογελαστή μία ανθοδέσμη για τα 59α γενέθλιά της κατά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


Η «σιδηρά» κυρία της Ευρώπης, όπως φαίνεται από δύο δημοσκοπήσεις που είδαν μόλις χθες το φως της δημοσιότητας, παραμένει αδιαμφισβήτητα το φαβορί, αφού το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις και τις συνεργασίες με την NSA δεν είχε σημαντικό αντίκτυπο στα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας INSA για λογαριασμό της εφημερίδας «Bild», οι Χριστιανοδημοκράτες συγκεντρώνουν το 38% στην πρόθεση ψήφου και παρότι το ποσοστό είναι κατά μία μονάδα μικρότερο από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, η διαφορά από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) του Πέερ Στάινμπρουκ παραμένει μια διαφορά ασφαλείας, αφού το SPD δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από το 26% που είχε λάβει και στην προηγούμενη μέτρηση.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στη δημοσκόπηση της INSA οι Πράσινοι αυξάνουν κατά μία μονάδα τα ποσοστά τους, φτάνοντας στο 15%, την ώρα που οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) παραμένουν στο όριο του 5% για την είσοδο στο Κοινοβούλιο και η Αριστερά κερδίζει κι αυτή μία μονάδα φτάνοντας στο 8%.

Συνεργασίες

Προσφάτως σε συνέντευξή της η Γερμανίδα καγκελάριος δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί μετεκλογικά ακόμη και με τους Πράσινους, σε περίπτωση που φυσικά δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβερνητικός συνασπισμός με τους Ελεύθερους Δημοκράτες.
Την ίδια ώρα, πάντως, δημοσκόπηση του Ινστιτούτου IFD του Aλενσμπαχ δίνει μεγαλύτερο ποσοστό στο CDU, καθώς σε αυτήν το κυβερνών κόμμα παίρνει το 40% της ψήφου, ενώ οι Ελεύθεροι Δημοκράτες συγκεντρώνουν για πρώτη φορά 6,5%.
Τα ποσοστά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αυτή την έρευνα είναι ελαφρώς μειωμένα, καθώς φτάνουν στο 25,5%, ενώ των Πρασίνων και της Αριστεράς είναι περίπου 2 μονάδες κάτω σε σχέση με τη δημοσκόπηση της INSA, και φτάνουν το 12,5% και το 6% αντίστοιχα.

ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΕΣ ΚΑΙ... ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ
«Αναψε» το Διαδίκτυο για τα 59α γενέθλιά της


Ποικίλες αντιδράσεις υπήρξαν χθες στο Διαδίκτυο με αφορμή τα 59α γενέθλια της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ. Η ιστοσελίδα oldie95.de έβαλε σπαζοκεφαλιές στους αναγνώστες της για να εξετάσουν τις γνώσεις τους αναφορικά με την πορεία και τη ζωή της Μέρκελ, απαντώντας σε 10 ερωτήσεις.
Παράλληλα στο Facebook έχει δημιουργηθεί μία ειδική σελίδα με αφορμή τα γενέθλια της καγκελαρίου, η οποία καλεί τους χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα από τις αποκαλύψεις Σνόουντεν, να γιορτάσουν τα «αποχαιρετιστήρια γενέθλιά» της, εν όψει των εκλογών και να της ευχηθούν «καλή σύνταξη». Φυσικά οι πόθοι των επικριτών της δεν φαίνεται να ικανοποιούνται, καθώς η Μέρκελ, όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, συνεχίζει να είναι το φαβορί για τις εκλογές.
Στο μεταξύ στη γερμανική εφημερίδα «Bild», η οποία μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι ο γερμανικός στρατός γνώριζε ήδη από το 2011 την ύπαρξη του PRISM και τη χρήση του από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, υπήρχε δημοσίευμα για τα χρόνια πολλά στην καγκελάριο με μία μεγάλη φωτογραφία της Μέρεκλ στην οποία κρατά ανθοδέσμη, ενώ το δημοσίευμα έφερε το τίτλο «Η Μέρκελ γίνεται σήμερα 59».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
www.ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me