11/7/13

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ''ΑΡΠΑ - ΚΟΛΛΑ''....

Από τον email.

http://www.slang.gr/media/img/200807/9397bfdab3a0a0e90b25b84fd036b635.jpg

Η άρπα είναι ένα από τα πιο παλιά και μεγαλόπρεπα όργανα, τόσο σαν ήχος όσο και σαν εμφάνιση. Με τον αιθέριο και απαλό της ήχο αποτελούσε το κατ΄εξοχήν αγαπημένο όργανο των ευγενών. 


Η κόλλα πάλι είναι μια ουσία, η οποία χρησιμεύει για την συγκόλληση επιφανειών και την μόνιμη ένωση αντικειμένων.

Κι ενώ κανείς δεν αμφιβάλλει για τα οφέλη που μπορεί το κάθε ένα από τα παραπάνω αναφερθέντα "εργαλεία" να μας προσφέρει στις διάφορες δραστηριότητές μας, ο συνδυασμός και των δύο είναι θανατηφόρος.

Και το τελευταίο χρονικό διάστημα πολύ φοβάμαι ότι οι κυβερνητικοί χειρισμοί έχουν καταφέρει με αξιοζήλευτη επιτυχία το συγκερασμό τους. Τα έχουν κάνει δηλαδή άρπα - κόλλα.

Tι να πρωτοθυμηθεί κι από πού να αρχίσει κανείς;
ΕΡΤ, ΝΕΡΙΤ ή ΕΔΤ: Με εξαιρετικά πετυχημένες κινήσεις που θα τις ζήλευε και ο καλύτερος επικοινωνιολόγος σε ένα θέμα, στο οποίο είχε τη μεγάλη πλειοψηφία στο πλευρό της...

  • ... η κυβέρνηση κατόρθωσε - διότι περί επιτεύγματος πρόκειται - να στρέψει εναντίον της σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης, αφού οι τακτικές της μάλλον παρέπεμπαν σε άλλες εποχές.


  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ: Ο ορισμός του "αρπα-κόλλα". 


Επρόκειτο σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών να κατατεθεί από τον περασμένο Απρίλιο, αλλά βλέπετε, όπως σε τόσες άλλες περιπτώσεις, ο προγραμματισμός αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα των κατά καιρούς κυβερνήσεων -και όχι μόνο- αυτής της χώρας.


  • Η συνταγή γνωστή:
Αναμένουμε την άφιξη των ελεγκτών μας, τρέχουμε για την εκπλήρωση των προαπαιτουμένων για να πάρουμε την επόμενη ¨δόση¨μας - δώστε στον όρο όποια έννοια θέλετε -
  • και μέσα σε μία εβδομάδα το πολύ ολοκληρώνουμε το θεάρεστο έργο, που οφείλαμε να επεξεργαζόμαστε για αρκετούς μήνες. Το αποτέλεσμα αντιλαμβάνεστε ποιο είναι και πόσο καλύπτει τις προσδοκίες μας.
ΤΤ: Απειλές παραιτήσεων στο ΤΧΣ, πιέσεις επιχειρηματικών συμφερόντων, ειλημμένη απόφαση της τρόικας προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, αντιδράσεις τραπεζιτών και η κυβέρνηση βροντοφωνάζει στη συναυλία του Χατζηγιάννη: "χέρια ψηλά" (μόνο που δεν φτάνει και πολλά)...

Στο δρόμο που χάραξε η ΔΕΠΑ κι ο ΟΠΑΠ δηλαδή. Σε σημείο που θα γίνουν οι συγκεκριμένες αποκρατικοποιήσεις και θα νοιώθεις και στενοχωρημένος από πάνω.

ΔΗΜΟΣΙΟ: ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ - ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ: Και ξαφνικά, εκεί που όλα έδειχναν στάσιμα -η έννοια "σταδιακά" αρνείται πεισματικά να εισχωρήσει στο λεξιλόγιό μας- αποφασίσαμε ότι ήρθε η ώρα για την επανάσταση:

Μπερδεμένοι ανάμεσα στην κινητικότητα, την διαθεσιμότητα και τις απολύσεις, είπαμε να δώσουμε διευθύνσεις και ονόματα. Τι καθηγητές, τι φύλακες, τι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, τι δημοτικοί αστυνομικοί,τι νοσοκομειακοί, νύν υπέρ πάντων ο αγών.

Μια κι έξω.Η αποθέωση του  προγραμματισμού σε όλο της το μεγαλείο. Και η λίστα έχει συνέχεια, αλλά ξέρω, αγωνιάτε να δείτε τις τιμές των τραπεζών.

Πριν σας παραδώσω όμως στο χρηματιστηριακό κομμάτι, με όλα τα παραπάνω δίκαια αναρωτιέται κανείς: Μα τόση ανικανότητα; Εκτός βέβαια κι αν ο αντικειμενικός σκοπός είναι διαφορετικός του προφανούς.

Κι αφού ευχηθούμε καλό υπερατλαντικό ταξίδι στον πρωθυπουργό μας (σε θεωρίες "συνομωσίας"  σχετικά με αμερικανικό δάκτυλο στην ευρωπαϊκή Γερμανία θα αναφερθούμε στο αυριανό φύλο), ήρθε η ώρα να θαυμάσετε την χθεσινή πορεία της Eurobank, λίγο πριν το γάμο. 


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

1 σχόλιο:

  1. «τσάτρα-πάτρα»: …είναι έκφραση, που δηλώνει τον τρόπο μιας δράσης. …χαρακτηρίζει την προχειρότητα, την ημιμάθεια, την αβελτηρία …πολλές φορές με την έκφραση αυτή θέλουμε να σηματοδοτήσουμε την έλλειψη τάξης, μεθοδικότητας …καταδεικνύει την τσαπατσουλιά.
    …καλησπερούδια φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me