26/7/13

ΤΙΤΑΝ


Τιτάν: Αύξηση 5% στις πωλήσεις Q2 αναμένει η Alpha Fin- «Αδύναμος κρίκος» η Ελλάδα

Τιτάν: Αύξηση 5% στις πωλήσεις Q2 βλέπει η Alpha Fin

Για το β' τρίμηνο αναμένει αύξηση των πωλήσεων της Τιτάν κατά 5% σε ετήσια βάση στα 338 εκατ. ευρώ, μείωση των EBITDA κατά 20% στα 62 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 8,7 εκατ. ευρώ έναντι 28 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Τα αποτελέσματα της Τιτάν, που ανακοινώνονται την ερχόμενη Πέμπτη, ίσως αποδειχθούν απογοητευτικά για την αγορά, λόγω των δυσμενών συνθηκών στην Ελλάδα, την έλλειψη κερδών από τα δικαιώματα CO2 καθώς και την έλλειψη αερίου στην Αίγυπτο, σχολιάζει η Alpha Finance, σε έκθεσή της στις 24/7.


Όπως επισημαίνει, για το β' τρίμηνο αναμένει αύξηση των πωλήσεων της Τιτάν κατά 5% σε ετήσια βάση στα 338 εκατ. ευρώ, μείωση των EBITDA κατά 20% στα 62 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 8,7 εκατ. ευρώ έναντι 28 εκατ. ευρώ που είχε ανακοινώσει η εταιρεία κατά το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Ο «αδύναμος κρίκος», για μια ακόμα φορά, θα είναι οι δραστηριότητες της Τιτάν στην Ελλάδα και τη Δυτική Ευρώπη, λόγω της μειωμένης εγχώριας κατανάλωσης τσιμέντου και του δυσμενούς μίγματος πωλήσεων.

Η χρηματιστηριακή βλέπει περιθώριο αισιοδοξίας από την ανάκαμψη στις ΗΠΑ, όπου αναμένεται αύξηση πωλήσεων κατά 12% στα 108 εκατ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me