8/7/13

.

Επειδή όλα εξηγούνται...

Δημοσιεύθηκε:  04/07/13
ΕΚΗΒΟΛΟΣ

Χαμόγελα(*) στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τα στοιχεία της έρευνας της νορβηγικής PGS, που κρίνονται «θετικά και δυναμικά».

Ωστόσο, συνταρακτικές είναι οι αποκαλύψεις του Dirk Mueller, Γερμανού οικονομολόγου και συγγραφέα του βιβλίου Showdown, στο περιοδικό Focus, πως οι ΗΠΑ προκάλεσαν την κρίση στην Ευρώπη με στόχο να ανακόψουν την αυξανόμενη επιρροή του ευρώ, πως στο ελληνικό υπέδαφος βρίσκονται τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στην Ευρώπη και πως σκοπός του ΔΝΤ ήταν να καταστρέψει την ελληνική οικονομία ώστε τα ελληνικά κοιτάσματα να πωληθούν φθηνά στις πολυεθνικές.


Λίγο ως πολύ γνωστά όλα αυτά, θα πείτε, και πολύ περισσότερα, που από «ανυπόστατες θεωρίες συνωμοσίας» των προηγούμενων χρόνων, δυστυχώς για τον τόπο, επιβεβαιώνονται σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό με την πάροδο των μηνών και τις εξελίξεις.
Όπως και το ισχυρό ενδεχόμενο της μη απόλυτα αμερόληπτης προσέγγισης και παρουσίασης του θέματος από έναν Γερμανό οικονομολόγο. Ωστόσο, η Ιστορία των τελευταίων χρόνων γράφεται δυστυχώς σε βάρος του λαού και από ό,τι φάνηκε και στην περίπτωση της Κύπρου ο ευρύτερα εννοούμενος ελληνισμός χρησιμοποιείται για πολλές εφαρμογές (εμπράγματη υποθήκευση συμβάσεων παραχώρησης, «κούρεμα» ασφαλιστικών ταμείων, καταθέσεων, περικοπών στην παιδεία, στις ένοπλες δυνάμεις, στον πολιτισμό κ.α.).

σ.σ.: Απαντά σε πολλά ερωτήματα το άρθρο του Βαλεντίνου Βασιλέσκου*, Réseau International (Γαλλία), που αναπαράγεται από τον Ινφογνώμονα - infognomonpolitics.blogspot.gr.

(*) Απόλυτα δικαιολογημένη η ικανοποίηση στο υπουργείο ΠΕΚΑ και τον Γ. Μανιάτη.
Μόνο που ο υπουργός (πλέον) Γιάννης Μανιάτης γνωρίζει πολύ καλά και εκ των έσω τακτικές και μεθοδεύσεις των προϊσταμένων του (από την εποχή που ήταν υφυπουργός της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ως πρωθυπουργός είχε προβεί στις γνωστές... μοιραίες δηλώσεις, τότε).

Πρακτικά πως συνεχίστηκε και επί Γ. Παπανδρέου η... κωλυσιεργία με το «μύθευμα» πλούτος, ότι δεν υπάρχει και εάν υπάρχει είναι μη αξιοποιήσιμος. Σε επικοινωνία που είχα τότε με τον νυν υπουργό (ο οποίος μου είχε φανεί ειλικρινής και αγωνιών για τους χειρισμούς του τότε πρωθυπουργού) είχα βεβαιωθεί για τα αναπόφευκτα. Και θα περίμενα κάποια στιγμή να βγει και να πει κάποια πράγματα με το όνομά τους ο Γιάννης Μανιάτης.

1 σχόλιο:

  1. Οταν το ελεγα πριν 3 χρονια για τεχνητη οικονομικη κριση απο την αμερικη προς την ευρωπη γελουσαν,τωρα που το λεει ο γερμανος θα ειναι πρωτο θεμα.Τωρα εγω θα γελαω αν μου πει κανεις τιποτα τετοιο!Καληνυχτα και καλο ξημερωμα φιλε Δημητρη,εχω καιρο να σου γραψω αλλα τρεχω σαν τον συγχωρεμενο τον Βεγγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me