24/7/13


Πρόταση εισαγγελέα για παραπομπή Ρέστη


Πρόταση εισαγγελέα για παραπομπή Ρέστη

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, προτείνει ο εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης για την υπόθεση του εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη που αφορά ανακριβείς δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης πέντε ετών σε βαθμό κακουργήματος.


Σύμφωνα με την πολυσέλιδη πρόταση του εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Εφετών το οποίο και θα αποφανθεί οριστικά, ο κατηγορούμενος κατά τις δηλώσεις των ετών 2008, 2009, 2010, 2011 δήλωσε πως μετέχει σε 6 εταιρίες ανά τον κόσμο, και το 2012 σε 8.

Ο εισαγγελέας όμως επικαλούμενος έρευνα της αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και έγγραφα της δικογραφίας επισημαίνει πώς ο γνωστός εφοπλιστής δεν δήλωσε τη συμμετοχή του σε 251 εταιρίες, μεταξύ των οποίων, και εξωχώριες στην Λιβερία και τις νήσους Μάρσαλ.

Στην εισαγγελική πρόταση επισημαίνεται πως ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες και τη σχέση με off shore υποστηρίζοντας αφενός ότι δεν αποτελούν δικά του περιουσιακά στοιχεία και αφετέρου πώς «δεν ασχολείται ο ίδιος με την σύνταξη των δηλώσεων πόθεν έσχες».

Ο εισαγγελέας προτείνει να διατηρηθεί σε ισχύ και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του είχε ήδη επιβληθεί μετά την απολογία του για την συγκεκριμένη υπόθεση. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me