9/7/13

Στο ίδιο έργο θεατές...

Στο ίδιο έργο θεατές σε κάθε δόση που είναι να πάρει η χώρα από τους δανειστές, με καθυστερήσεις, διαπραγματεύσεις, αντεγκλήσεις, δηλώσεις περί... προόδου αλλά και σοβαρές παρατηρήσεις είναι οι εγχώριοι επενδυτές.

Η χώρα δίνει διαρκώς εξετάσεις και διαρκώς βρίσκεται κάτω από την... βάση, ασχέτως αν το διεθνές σύστημα γνωρίζει ότι αν διακόψει την ροή των δόσεων, η κατάσταση θα γίνει πολλαπλά χειρότερη για όλη την Ευρωζώνη.

Έτσι, πορευόμαστε σ' ένα τοπίο θολό, σε μια αόριστη κατάσταση όπου μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται, ενώ κλιμακώνονται οι κοινωνικές αντιδράσεις και ελλοχεύει πάντα ο φόβος ενός πιο γενικευμένου ξεσηκωμού, με απρόβλεπτες - δραματικές - καταστάσεις.

Όπως και να έχει, η Ελλάδα για μια ακόμη φορά βρίσκεται υπό εξέταση και δοκιμασία. Αυτό το μόνιμο γαϊτανάκι αμφισβήτησης όμως και η έλλειψη πραγματικών μεταρρυθμίσεων δεν δημιουργεί κλίμα ενδιαφέροντος για επενδύσεις στο χρηματιστήριο.
Μοιραία, η αγορά αρκείται μόνο στις τακτικές trading και τις βραχυχρόνιες κερδοσκοπικές κινήσεις, με αποτέλεσμα σχεδόν τα 2/3 των μετοχών του χρηματιστηρίου σχεδόν να μην ανοίγουν καν, ενώ και οι υπόλοιπες κάνουν ελάχιστους όγκους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me