25/7/13

Σοφοκλέους: Στο ίδιο έργο θεατές...

Του Θανάση Σταυρόπουλου
 
Επέστρεψαν οι αγοραστές στο τελευταίο ημίωρο και ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο υψηλό ημέρας. Κέρδη για Coca Cola, EYΔΑΠ, Alpha Bank. Μόνιμα με θετικό πρόσημο η ΕΥΔΑΠ. Aπώλειες για Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο. 

Σε μία συνεδρίαση που λίγο μετά το μέσον οι πωλητές έδειχναν να "παίρνουν το πάνω χέρι", οι αγοραστές επέστρεψαν στο τελευταίο ημίωρο και μέσω των τελικών δημοπρασιών ο Γενικός Δείκτης έκλεισε και στο υψηλό ημέρας...
επιβεβαιώνοντας όλα τα προηγούμενα σχόλια που μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι "σε μία ρηχή Αγορά με ελάχιστους τζίρους, αρκούν ελάχιστες εντολές σε Δεικτοβαρείς τίτλους, προκειμένου να δώσουν κατεύθυνση προς την μία ή την άλλη πλευρά".

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης, μετά τις 11.30 κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και στις 13.44 "έβλεπε" το χαμηλό ημέρας των 831,74 μονάδων. Από εκεί και πέρα ξεκίνησε αργή, έως και βασανιστική, επαναδραστηριοποίηση των λίγων αγοραστών και στις 16.37 ο Δείκτης περνούσε ξανά σε θετικό πρόσημο. Η υποχώρηση της ΕΕΕ από το μέχρι στιγμής υψηλό και οι νέες πωλήσεις στον ΟΠΑΠ, έφεραν τον Δείκτη, στις 17.00, στις 839,48 μονάδες (-0,21%). Όμως οι δημοπρασίες "δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη" και ο Δείκτη βρέθηκε να κλείνει στο υψηλό ημέρας και στις 843,55 μονάδες με κέρδη 0,26%.

Στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Πειραιώς, Μέτκα, Eurobank Properties και Τιτάν και στο χαμηλό ημέρας ο τίτλος των Ελ. Πετρελαίων. Από τους τίτλους του FTSE25, μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε η ΕΥΔΑΠ (αλλά υποχώρησε σημαντικά από το υψηλό ημέρας των 5,83 ευρώ), ενώ δεν "είδαν" θετικό πρόσημο καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης οι Εθνική, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ και Motor Oil.

Περιττό να αναφερθεί ότι μπορεί η σημερινή συνεδρίαση να έδωσε κάποιες μικροεκπλήξεις, όσον αφορά την εξέλιξη της πορείας του Δείκτη, όμως δεν επεφύλαξε εκπλήξεις όσον αφορά την συναλλακτική δραστηριότητα. Ο σημερινός τζίρος των 27,2 εκατ., από τα οποία τα 1,3 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΦΦΓΚΡΠ, ΤΙΤΚ, ΜΟΗ), ήταν ο τρίτος χαμηλότερος για το τρέχον έτος, με τους αμέσως χαμηλότερους να έχουν σημειωθεί στις 15/7 (24,658 εκατ.) και 24/7 (17,346 εκατ.).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me