7/7/13

Γουίμπλεντον

Έλυσε τα... μάγια ο μαγικός Μάρεϊ!



Οι μέρες αμφισβήτησης του Άντι Μάρεϊ ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Ο Σκωτσέζος πέτυχε μεγάλη νίκη επί του Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Γουίμπλεντον και απέδειξε ότι δίκαια θεωρείται μέλος του γκρουπ των μεγάλων!

Έλυσε τα... μάγια ο μαγικός Μάρεϊ!

Ο 26χρονος τενίστας άντεξε στην πίεση 15.000 κόσμου, αλλά και... ολόκληρης της Μεγάλης Βρετανίας, επικρατώντας με 6-4, 7-5, 6-4 και κέρδισε έτσι τον δεύτερο Grand Slam τίτλο στην καριέρα του. Είναι, μάλιστα, ο πρώτος Βρετανός μετά το 1936 και τον Φρεντ Πέρι που κατακτάει το βαρύτιμο τρόπαιο! Σίγουρα μιλάμε για την πιο μεγάλη στιγμή στην καριέρα του Νο.2 τενίστα στον κόσμο...


Ο Μάρεϊ πραγματοποίησε πολύ ώριμη εμφάνιση και δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα τον Νόλε να επιβάλλει τον ρυθμό του, ακόμα και όταν έμενε πίσω στα γκέιμ. Ο Σέρβος έκανε πολλά λάθη για τα δικά του δεδομένα, ήταν αρκετά νευρικός και προσπάθησε με ανορθόδοξο ορισμένες φορές τρόπο παιχνιδιού να κόψει τη φόρα του αντιπάλου του. Ο Άντι, από την άλλη, ήταν πάντα εκεί στους κρίσιμους πόντους, πήρε το προβάδισμα με 2-0 στα σετ και στη συνέχεια, μέσα στο σπίτι του, ήταν σχεδόν αδύνατον ακόμα και για τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο να κάνει την ανατροπή.
Ο Μάρεϊ εκμεταλλεύτηκε το έβδομο μπρέικ πόιντ του στο στο παιχνίδι και πήρε κεφάλι με 2-1, όμως ο Τζόκοβιτς απάντησε αμέσως, ισοφαρίζοντας σε 2-2 και κάνοντας στη συνέχεια το 3-2. Τρία γκέιμ στη σειρά πήρε στη συνέχεια ο ψυχωμένος Μάρεϊ, που δεν λύγισε από το άγχος στο 5-4 και σέρβιρε με επιτυχία για το 1-0, μετά από 59 λεπτά αγώνα!
Ο Νόλε δεν είναι, όμως, ο τενίστας που πτοείται εύκολα και μπήκε στο δεύτερο σετ αποφασισμένος να ανατρέψει την κατάσταση. Κυρίαρχος στα ράλι στην baseline, έκανε το μπρέικ στο τέταρτο γκέιμ και πήρε το προβάδισμα με 4-1 παγώνοντας το κοινό. Ο Βρετανός διατήρησε την ψυχραιμία του, άρχισε να κάνει πιο επιθετικό το παιχνίδι του και ισοφάρισε σε 4-4, δείχνοντας για άλλη μια φορά πνεύμα μαχητή! Νευρικός στη συνέχεια ο Τζόκοβιτς, δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς του στο 5-5, με αποτέλεσμα ο Μάρεϊ να προηγηθεί με μπρέικ και να κάνει δικό του και το δεύτερο σετ σε 69 λεπτά.
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το τρίτο σετ ο Μάρεϊ, αφού έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του και μπήκε στη θέση του οδηγού. Ο Βρετανός έχασε για λίγα λεπτά την αυτοσυγκέντρωσή του και το 2-0 έγινε 2-4, όμως ακόμα και τότε είχε τον τρόπο να ξαναμπεί στο σετ (4-4)! Και όχι μόνο αυτό... Με... μαγικά στο ένατο γκέιμ έκανε το 5-4 και σέρβιρε για τον 28ο τίτλο του. Ήταν δυνατόν να τον χάσει; Έστω και αν καρδιοχτύπησε στο φινάλε τους συμπατριώτες του!  Άξια στον θρόνο, λοιπόν, ένας τόσο παρεξηγημένος και αδικημένος τενίστας. Τουλάχιστον οι Βρετανοί έχουν αλλάξει γνώμη...
Ο Μάρεϊ είχε 9 άσους, 36 winners, 21 αβίαστα λάθη και κέρδισε συνολικά 114 πόντους, ενώ ο Τζόκοβιτς σημείωσε 4 άσους, 31 winners, υπέπεσε σε 40 αβίαστα λάθη και κέρδισε 96 πόντους. Ο αγώνας κράτησε 3 ώρες και 9 λεπτά.

Διάβασε περισσότερα στο: Έλυσε τα... μάγια ο μαγικός Μάρεϊ! | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me