7/7/13

χαρακες....ΟΤΕ-ΕΧΑΕ-ΤΕΝΕΡΓ-ΟΠΑΠ-ΦΡΙΓΟ

  • ΟΤΕ 
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTZIY46qS12Ndg8b4RqdIeE1j0cLnbx8dmFejICXHIDHuxK_lPK5FKUul3i
Εξαιρετικά ισορροπημένη εικόνα εμφανίζει η μετοχή η οποία αυξάνεται και διορθώνει χωρίς να παρεκκλίνει έντονα από την ανοδική της τάση. Έτσι από την αρχή του χρόνου η μετοχή έχει διακύμανση μεταξύ 4,5-7,8 ευρώ με συσσώρευση (κινητό μέσο όρο 90 ημερών) πέριξ των επιπέδων των 6 ευρώ. Η παρουσία του ξένου βασικού μετόχου (Deutsche Telekom) σε συνδυασμό με το καλό market making (ακόμα και στα παράγωγα συμβόλαια) απορροφά τις μεγάλες πιέσεις και αποτρέπει έντονες κερδοσκοπικές κινήσεις. 



Η μετοχή δείχνει ότι έχει στήριξη στα επίπεδα των 5,26 ευρώ και ισχυρότερη μεσοπρόθεσμη στήριξη στα 4,5 ευρώ επίπεδα στα οποία έφτασε κατά την κρίση Μαρτίου. Αντίσταση διαμορφώνει στα επίπεδα των 6,25 ευρώ και σε δεύτερη φάση στα 6,8 ευρώ. Το αξιοσημείωτο της μετοχής του ΟΤΕ είναι ότι αποτελεί ίσως τον πλέον ενδεικτικό τίτλο για τη συμπεριφορά του Γενικού Δείκτη και έχει σίγουρα την καλύτερη 'αμυντική' συμπεριφορά από τα blue chips του FTSE Large Cap.  (Ν. Σακ."Η" Online)...
  • ΕΧΑΕ 
H μετοχή είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους ξένους επενδυτές επειδή οι εκάστοτε διοικήσεις των τελευταίων ετών φρόντισαν μέσω των road shows να κάνουν ιδιαίτερα γνωστή την δράση τόσο του Χ.Α. όσο και του Χ.Π.Α. Επίσης αποτελεί μία από τις λίγες πλέον μετοχές που εξακολουθούν να μοιράζουν μέρισμα και γι' αυτό έχουν τοποθετηθεί αρκετά συνταξιοδοτικά funds.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες η μετοχή δείχνει να συσσωρεύει πέριξ των 6 ευρώ, γεγονός που αφήνει ελπίδες για ανοδική κίνηση όταν βελτιωθούν οι συνθήκες στο ελληνικό χρηματιστήριο. Η πρώτη αντίσταση σε περίπτωση ανοδικής κίνησης διαμορφώνεται πέριξ των 6,35 ευρώ που είναι και τα υψηλά 30 ημερών. Εάν σπάσει αυτά τα επίπεδα, η επόμενη αντίσταση είναι στα 7 ευρώ. Σε περίπτωση διόρθωσης, η πρώτη στήριξη είναι στα 5,50 ευρώ και μετά κατεβαίνει στα επίπεδα των 4,90-5 ευρώ όπου αναλυτές λένε ότι η μετοχή μπορεί να αγοραστεί με αρκετή ασφάλεια. (Ν. Σακ."Η" Online). 
  • ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ 
    http://images32.inews.gr/1355/13553742/tenerg-sto-470265-to-pososto-tis-gek-terna-160.jpg

Η μετοχή της αποτελεί μία σαφή διαφοροποίηση του ομίλου έναντι των παραδοσιακών δραστηριοτήτων του και εμπλουτισμό τους με νέες κερδοφόρες δραστηριότητες. Ακολουθώντας την ''επενδυτική τάση'' του κλάδου της ενέργειας διαμορφώνει δείκτη beta κοντά στο 0,40 που δείχνει χαμηλή συσχέτιση με την πορεία της αγοράς. Ωστόσο , η μετοχή έχει και αυτή το country risk που έχουν όλες οι ελληνικές εταιρείες αλλά ο όμιλος έχοντας αυξήσει την εξωστρέφειά του καταφέρνει να αντισταθμίσει τους κινδύνους αυτούς

Τεχνικά, ο Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών διαμορφώνεται κοντά στα 2,5 ευρώ , επίπεδα που αποτελούν μία ισχυρή στήριξη έναντι βραχυπρόθεσμης διόρθωσης ενώ το χαμηλό των 6 μηνών στα 2,24 ευρώ θεωρείται ισχυρή στήριξη στα παρόντα επίπεδα τιμών. Στον αντίποδα, η πρώτη αντίσταση βρίσκεται πέριξ των 3ευρώ και μετά ανεβαίνει κοντά στα 3,3 ευρώ. Υψηλό έτους έχει καταγραφεί στα 3,73 ευρώ. "Η" Online 
  • ΟΠΑΠ
    http://www.crime.gr/media/pics/10869-opap.jpg

Oι νομικές διελκυστίνδες στο θέμα της ιδιωτικοποίησης (και όχι μόνο) του ΟΠΑΠ και οι διάφορες επιχειρηματικές κόντρες έχουν παγιδεύσει τη μετοχή του οργανισμού σε επίπεδα που θα έπρεπε προ καιρού να ξεπεράσει. Η συσσωρευμένη ρευστότητα του ομίλου διαμορφώνει ικανοποιητικούς δείκτες E/CF (κερδών / έσοδα ) τα οποία όμως δεν αντιπροσωπεύονται από την πορεία της μετοχής. 


Τεχνικά , η πορεία της μετοχής του ΟΠΑΠ έχει συσσωρεύσει πέριξ των 6,5 ευρώ όπου είναι ο κινητός μέσος όρος 30 ημερών. Από τα παρόντα επίπεδα , σε μία ανοδική κίνηση η πρώτη αντίσταση είναι προς τα 6,7 ευρώ και μετά - εάν ευνοηθεί από τις συνθήκες - μπορεί να δημιουργηθεί κίνηση προς τα επίπεδα των 7 ευρώ όπου διαμορφώνεται η πρώτη βραχυπρόθεσμη αντίσταση. Σε περίπτωση διόρθωσης, η πρώτη στήριξη είναι στα 6,15 ευρώ όπου έχει βρεθεί κατά τη διάρκεια 3 συνεδριάσεων μέσα στο 2013 και μετά η διόρθωση κατεβαίνει στα 5,95 (πέριξ των 6 ευρώ) και στα 5,45 ευρώ όπως φαίνεται ότι ολοκληρώνεται το μεγάλο κύμα διόρθωσης. (Ν. Σακ. "Η" Online)

  • FRIGOGLASS
     
    https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQgdZiYD5qo9oY4xB-cBUo7ObaFpJSFpuaxS6yT1KJNeo9agkwlcw
Η μετοχή εκτιμάται ότι θα αποτελέσει μία εναλλακτική επιλογή για εγχώριους και ξένους θεσμικούς επενδυτές για τη μετοχή της Coca Cola. Το γεγονός ότι θα επεκτείνει το δίκτυό της και την παραγωγή της στην Αφρική σε συνδυασμό ότι βρίσκεται στη focus list ξένων οίκων δημιουργεί προοπτικές αύξησης εμπορευσιμότητας αλλά και ανόδου τιμής. 


Γενικότερα η μετοχή έχει υπο-αποδώσει σε σχέση με τη 'συγγενική' της Coca Cola και αυτό αυξάνει τις πιθανότητες μίας διψήφιας ανόδου, μέσα στο καλοκαίρι. Άλλωστε αποτελεί μία κυκλική μετοχή με εποχιακά χαρακτηριστικά (αύξηση πωλήσεων καλοκαίρι). Τεχνικά, η μετοχή βρίσκεται κοντά στο κομβικό επίπεδο στήριξης στα 5 ευρώ το οποίο θα καθορίσει και τη μεσοπρόθεσμη τάση. Η στήριξη των 5 ευρώ θα δοκιμαστεί μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις και μπορεί να βγάλει άνοδο. Εάν όμως, η μετοχή σπάσει τα 5 ευρώ τότε η πρώτη στήριξη (διόρθωσης 10-15%) βρίσκεται στα 4,4 ευρώ και η δεύτερη (ισχυρότερη) στήριξη στα 3,84 ευρώ. Στον αντίποδα, σε περίπτωση ανόδου, η μετοχή μπορεί να κινηθεί ανοδικά μέχρι τα 5,16-5,20 ευρώ ενώ η ουσιαστική αντίσταση είναι στα 5,5 ευρώ. Ν. Σακ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me