17/7/13

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ''ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ''

 http://sofistis.files.wordpress.com/2009/06/stamataei-treno.jpg

!ALPHA BANK: Μετοχή της Ημέρας για χθες και δεν χρειάζονται ειδικές επεξηγήσεις... Η επίδραση του dilution από τις αυξήσεις των μετοχικών κεφαλαίων έχει μεταβάλει την τερματική εικόνα και την συμπεριφορά - προσέγγιση των μετοχών... 

Και εξυπακούεται πως η τεχνική ανάλυση ουσιαστικά δεν ισχύει. Η μετοχή της προαναφερθείσης δεν επηρεάστηκε έντονα από το dilution, ενώ δείχνει πολύ καλή τεχνική συμπεριφορά.


!ΑΛΦΑ: Στο διάστημα μετά την αμκ και την είσοδο των νέων μετοχών η μετοχή συσσώρευσε κυρίως στα επίπεδα του 0,4000 -0,4200 , λίγο πιο κάτω από την τιμή της αμκ.
  • Οι διακυμάνσεις της είναι συγκεκριμένες - καθορισμένες στο εύρος 0,3800 με 0,4400 ευρώ. Μία πορεία που έδινε συνεχώς ευκαιρίες για βραχυχρόνιο trading...
!ΑΛΦΑΤΠ - Alpha (Warrant): Το καλύτερο στοίχημα για τον τραπεζικό κλάδο αλλά και το ελληνικό turn arround story. Οι αποδόσεις εφόσον η χώρα επιτύχει τους στόχους της θα είναι εντυπωσιακές.

!ΑΛΦΑΤΠ: Η υποκείμενη αξία διαπραγματεύεται λίγο κάτω από την ενσώματη καθαρή θέση. Υλικό ειδήσεων από ανακατατάξεις στον κλάδο και αναβαθμίσεις μπορούν να δώσουν επιπλέον αξία. Επιλογή μας από το 0,3500 - 0,4000 ευρώ στην οποία παραμένουμε firm. 


!ΤΡΑΠΕΖΕΣ -απάντηση 6μηνο: Ο Τραπεζικός κλάδος μετά τα σημαντικά έκτακτα του α’ τριμήνου από συγχωνεύσεις και αναβαλλόμενο φόρο αναμένεται να δείξει βελτίωση του επιτοκιακού αποτελέσματος...
  • ως αποτέλεσμα της μείωσης των επιτοκίων καταθέσεων που σε πολλές περιπτώσεις έφθασε και τις 100 μονάδες βάσης για διάρκειες ένα ή δύο χρόνια.
Επίσης κάποια νέα έκτακτα θα πρέπει να αναμένονται μετά από πωλήσεις χρεογράφων στο πρόσφατο ράλι του Μαΐου, ενώ η τελική γραμμή μετά από προβλέψεις αναμένεται να παραμείνει στο κόκκινο. Τα αποτελέσματα των τραπεζών αναμένονται στο τέλος Αυγούστου.

!ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Διαπραγματεύεται στο 40% των ιδίων κεφαλαίων και όλα δείχνουν ότι τον Σεπτέμβριο θα αρχίσουν να λειτουργούν τα εργοτάξια των παραχωρήσεων.

  • Ο δανεισμός θα μειωθεί, τα έσοδα θα αυξηθούν και ενδεχομένως αυτό να δώσει περισσότερη άνεση στα λειτουργικά και καθαρά κέρδη.
!ΕΥΔΑΠ: Τα ίδια κεφάλαια στα 869 εκατ. ευρώ που δίνουν λογιστική αξία ανά μετοχή στα 8,1500 ευρώ και P/ΒV 0,70. Με χαμηλό- υψηλό 2013 στα 4,6500 (8 Απρ.) και 6,4700 ευρώ (23 Ιανουαρίου). Στα 5,6900 τώρα...


  • ΜΙΚΡΟΥΛΑ Κ/ΦΣΗ (μέχρι 10 εκατ. ευρώ).


!ΑΥΤΑ που παρατηρούμε τώρα σε διάφορες μετοχές της μικρής περιφέρειας με αμφίβολη υπόσταση και σε πανάκριβα πλαίσια κ/φσης δεν είναι τίποτα από αυτά που θα δούμε στις πραγματικά φθηνές της ''μικρούλας'' κ/φσης. Και τα φαβορί είναι (2). Unibioς και Paperpack.

!PAPERPACK + UNIBIOS: KAI διαπραγματεύονται σε επίπεδα τιμών υψηλότερα από αυτά που βρίσκονταν όταν η στήλη αναφέρθηκε σε αυτά. Δηλαδή δεν ''έκαψαν'' ή ''ρήμαξαν'' κανένα χαρτοφυλάκιο σε μία περίοδο ιδιαίτερα αρνητική...

  • Επειδή όμως και +100% να γράψουν πάλι ελκυστικά θα είναι, εξ ου και η υπενθύμιση χωρίς περαιτέρω αναφορές καθότι έχουν δοθεί αρκετές φορές... 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me