4/7/13

ΧΑ: Ζητά στηρίγματα με το βλέμμα στα ανοικτά μέτωπα

του Μιχαήλ Γελαντάλι
 http://services.inbroker.gr/euro2day/charts/cache/G/4014f4b104f400125ef9f2f6c1ff5f7b5c.png

Το ΧΑ μπορεί να "διασώθηκε" χθες με την επαναφορά προς τις 819 μονάδες, όμως τα προβλήματα εκτός και εντός συνόρων παραμένουν, όπως και εκκρεμότητες της κυβέρνησης. Στηρίξεις από CCHBC και ΟΤΕ. Αναζητούνται και άλλοι... υποστηρικτές. 
 
Το χθεσινοβραδυνό «κλείσιμο» του DJIA στις 14.988 μονάδες άφησε κάποιες μικρές ελπίδες για ανάσχεση της διόρθωσης, για απορρόφηση της προσφοράς- των πιέσεων.
 
Οι ασιατικές αγορές αντέδρασαν νωρίτερα, ενώ προσπάθεια να υπάρξει συνέχεια επιχειρήθηκε από νωρίς σε Φραγκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι. Τα πρώτα αποτελέσματα (περίπου λίγο μετά τις 11.45) απώλειες για τον DAX στις 7.829 μονάδες (-1,03%), διόρθωση 1,12% για τον Ftse 100 στις 6.229 και 1,05% για τον CAC 40 στις 3.702 μονάδες. 

Προσώρας δεν έχουμε το επιδιωκόμενο, επιθυμητό αποτέλεσμα με συνέπεια η συνεδρίαση στο ΧΑ να ξεκινά με τις ευρω-αγορές σε συνέχεια της διόρθωσης τους και το κυριότερο με τον DAX να πλησιάζει όλο και περισσότερο τις 7.800 μονάδες.


Στην εγχώριο αγορά και στον περίγυρο του ΧΑ δεν έχουν αλλάξει δα και πολλά, η κυβέρνηση αγωνίζεται και... αγωνιά μπροστά στον εφιάλτη της υποβολής και ΄΄νέων μέτρων΄΄, οι εξελίξεις από το μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων περιορίζονται στις διαβεβαιώσεις της Emma Delta πως μένει εντός παιδιάς για τον ΟΠΑΠ , ενώ η κατάσταση στην πραγματική οικονομία αποτυπώνεται δραματικά στο... ύψος των ληξιπρόθεσμων του Δημοσίου στα 7,24 δις ευρώ.

Κατά συνέπεια μένουμε βραχυπρόθεσμα στην εμφανή προσπάθεια συγκεκριμένων «ισχυρών χεριών» να κρατήσουν ένα μέρος της αγοράς, στην Alpha Bank η προσπάθεια επιτεύχθηκε καθώς η μετοχή έκλεισε τελικά στα 0,425 ευρώ, ενώ στην Πειραιώς πολλά πακέτα warrants έγιναν με προσυμφωνημένες πράξεις και όχι άμεσα από την υποκείμενη. Κίνηση, που ενδεχομένως να έχει την σημασία της.


Η αντίδραση και το θετικό κλείσιμο των CCHBC και του ΟΤΕ δείχνει- αν μη τι άλλο- πως τα «ισχυρά χέρια» δεν επιθυμούν να τους... φύγει αισθητά χαμηλότερα η αγορά. Τουλάχιστον σε αυτή την φάση και όσο είναι σε εξέλιξη η τελική φάση για την εκχώρηση του «νέου ΤΤ». Και αυτό ας το κρατήσουμε στα υπόψη μας προς τις 15 Ιουλίου.
 
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me