9/7/13

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Ιδιαίτερα ανθεκτική αποδείχτηκε, τελικά, η περιοχή των 800 μονάδων για το Γενικό Δείκτη προκαλώντας μάλιστα με την επαφή της ανοδική "ανάφλεξη", κλείνοντας έτσι τεχνηέντως και από διαγραμματικής απόψεως το βραχυχρόνιο καθοδικό σενάριο προσέγγισης των 760 μονάδων, αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος. 

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQZfmzLR_kvrHIhEUDIW2BNQWs85GU_U23BuoRC_XYkxZXt6JgvUg

Ζητούμενο στοιχείο για τη συνέχεια είναι η διατήρηση σε επίπεδο κλεισίματος του επιπέδου των 850 μονάδων (κάτι που δεν επετεύχθη σήμερα) για να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε ως επόμενο ανοδικό στόχο το επίπεδο από όπου διέρχεται ο απλός κινητός μέσος των 200 ημερών, στις 910 μονάδες περίπου.

Η επιτυχής λήξη των ανακεφαλαιοποιήσεων των συστημικών Τραπεζών σε συνδυασμό με το "μάζεμα" αρκετών ανοικτών πολιτικοοικονομικών θεμάτων (τρόικα, Eurogroup, πολιτικές εντάσεις) είναι πολύ πιθανό να ανοίξει τη διάθεση για την ανάληψη ρίσκου στηρίζοντας έτσι την εκδήλωση ενός ανοδικού κύματος έως τις 920 μονάδες.
Ιδανική από απόψεως διαγραμματικής ανάλυσης ήταν η συμπεριφορά του δείκτη FTSE25 λίγο υψηλότερα από την ισχυρή γραμμή στήριξης των 268 μονάδων, του τριγωνικού σχηματισμού, αποτυπώνοντας στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών έναν δεύτερο κατά σειρά βραχυχρόνιο πυθμένα με θετική σκιά ενίσχυσης στα σχηματιζόμενα candlesticks.

Πρωταρχικός στόχος είναι η ανοδική κατάκτηση του απλού κινητού μέσου των 200 ημερών, στις 312 μονάδες περίπου, στοιχείο, όπου εάν επιτευχθεί με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα θέση ως στόχο την "σκληρή" περιοχή αντίστασης των 325 με 330 μονάδων, επισημαίνει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me