18/7/13

Μετά το αλισβερίσι με την Τουρκία

Με το βλέμμα στο εξωτερικό, η Skroutz Α.Ε. χτίζει το σπίτι των χάκερ

Με το βλέμμα στο εξωτερικό, η Skroutz Α.Ε. χτίζει το σπίτι των χάκερ



H Skroutz Α.Ε. μεταφέρθηκε σε νέα γραφεία στην Νέα Ιωνία, σχεδιασμένα με την φιλοσοφία open space, με φυσικό φωτισμό και χαρακτήρα που θυμίζει... googleplex. Εκεί στεγάζεται το ολοένα αυξανόμενο ανθρώπινο δυναμικό της που θα στηρίξουν τα σχέδια της για περαιτέρω, μετά την Τουρκία, επέκταση στο εξωτερικό. Οι προσλήψεις θα συνεχιστούν καθώς προχωράει η επέκταση σε ξένες αγορές και ο εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου των υπηρεσιών μας, δηλώνει η εταιρεία.

Πέραν της επένδυσης σε εγκαταστάσεις, η Skroutz Α.Ε. επενδύει και σε ανθρώπινο δυναμικό, διπλασιάζοντας το προσωπικό της σε σύγκριση με το 2012, με το τμήμα προγραμματισμού να μεγαλώνει σε σταθερή βάση.


Σημαντική ενίσχυση υπήρξε, επίσης, στα τμήματα design, ποιοτικού ελέγχου, πωλήσεων και marketing. Το πλάνο της εταιρείας είναι οι προσλήψεις να συνεχιστούν, καθώς προχωράει η επέκταση σε ξένες αγορές και ο εμπλουτισμός του portfolio των υπηρεσιών.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της επέκτασης στο εξωτερικό, από το Μάρτιο του 2013 βρίσκεται σε λειτουργία το Alve.com, το οποίο έχει καταφέρει να εδραιώσει συνεργασίες με ορισμένα από τα μεγαλύτερα e-shops της Τουρκίας. Το Alve.com διαθέτει γραφεία στην Κωνσταντινούπολη, όπου απασχολούνται τέσσερα στελέχη πωλήσεων και marketing, ενώ προς το παρόν η διαχείριση και η ανάπτυξη της πλατφόρμας γίνεται από την Ελλάδα.


Η Skroutz Α.Ε. ανακοίνωσε προσφάτως τα οικονομικά αποτελέσματα της τελευταίας χρήσης της, στα οποία αντικατοπτρίζεται η σταθερή ανοδική της πορεία. Συγκεκριμένα για το 2012, η εταιρεία σημείωσε καθαρές πωλήσεις ύψους €2.015.394, αυξημένες κατά 39,03% έναντι του 2011, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε €376.625 έναντι €172.066, σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.
Η τελευταία διετία σηματοδοτεί μια περίοδο εξωστρέφειας και σημαντικών αλλαγών για την Skroutz Α.Ε. με επίκεντρο τις επενδύσεις σε υποδομές και ανθρώπους, όπως επίσης και τις βλέψεις προς το εξωτερικό. Οι στόχοι παραμένουν υψηλοί και η ομάδα της Skroutz Α.Ε. εστιάζει τις δυνάμεις της στην επίτευξή τους.

Η Skroutz Α.Ε. ιδρύθηκε το 2005 και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών τεχνολογίας, δημιουργώντας πρωτοποριακές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστοσελίδες υψηλής απόδοσης. Το όνομά της είναι συνδεδεμένο με την μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών και προϊόντων www.skroutz.gr. Εκτός από το skroutz.gr, η εταιρεία παρέχει ένα εύρος λύσεων λογισμικού με έμφαση στον χρήστη και πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες και μεθοδολογίες. Απασχολεί περισσότερους από 50 επαγγελματίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me