22/7/13

Οι αναλυτές της αγοράς γράφουν... Σήμερα ο Απόστολος Μάνθος

Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Γενικός Δείκτης,  σε επίπεδο κλεισίματος, διαπραγματεύεται σταθεροποιητικά μέσα στο εύρος διακύμανσης των 850 με 800 μονάδων με δυο ίσως  μικρές "παρασπονδίες", επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος. 
 
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRVI0pSlfST81FrTXNaKdMiWw9oRdgq7w6zhFYaLVHTdoG2UGn-
 
Διαγραμματικά ζητούμενο είναι  η κατεύθυνση της επόμενης διάσπασης καθώς κατά την μεν ανοδική ο επόμενος στόχος θα ορίζεται στη ζώνη  αντίστασης των 920 με 935 μονάδων 
  • Ενώ κατά τη καθοδική διάσπαση το πτωτικό κύμα είναι πολύ πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπο με την ισχυρή ζώνη στήριξης των 760 με 735 μονάδων.
Η επιβεβαίωση της κατεύθυνσης  θα ολοκληρωθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό μόνο με την αποτύπωση ενός σημαντικού σε τζίρο συναλλαγών candlestick πλήρως δημιουργημένο πάνω από τις 850 μονάδες (Low >850 μονάδων -ανοδικό σενάριο) ή κάτω από τις 800 μονάδες (Hi < 800 μονάδων -καθοδικό σενάριο).
 
Προς το παρόν η ανθεκτικότητα της περιοχής στήριξης των 800 με 788 μονάδων σε συνδυασμό με την επιστροφή του Γενικού Δείκτη πάνω από το βραχυχρόνιο σημείο κλειδί των 820 μονάδων μας προϊδεάζει, μερικώς, για την πραγματοποίηση του ανοδικού σεναρίου με άμεσο στόχο το όριο των 900 μονάδων.
 
Ισχνή βραχυχρόνια πλαγιανοδική κίνηση πραγματοποιεί ο FTSE25 κοντά στα χαμηλά του μεγάλου καθοδικού κύματος, που ξεκίνησε από τα  μέσα Μαΐου και τις 410 μονάδες. Σημαντικοί από απόψεως διαγραμματικής ανάλυσης είναι και οι τρεις πυθμένες κοντά στο επίπεδο στήριξης των 270 μονάδων αυξάνοντας τη βαρύτητα της γραμμής στήριξης.  
 
Η συνεχόμενη διακράτηση  του εν λόγω επιπέδου θα βάλει τις βάσεις για μια ανοδική ανάταση προς την αρχική περιοχή αντίστασης των 310 με 305 μονάδων. Περιοχή, από όπου διέρχεται και ο μακροπρόθεσμος απλός κινητός μέσος των 200 ημερών (312 μονάδες).
 
Από εκεί και έπειτα όμως ο δείκτης FTSE 25 για να μπορέσει να εισέλθει πάνω από τις 310 και να απειλήσει τις 325 με 330 μονάδες θα χρειαστεί όχι μόνο κάποιον θετικό καταλύτη αλλά και σημαντική αύξηση στο τζίρο συναλλαγών με διάχυση στο σύνολο της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, τονίζει ο υπεύθυνος τεχνικής και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me