20/7/13

ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ



          Συνεχής βελτίωση του οικονομικού
κλίματος μεταξύ των ηγετών των επιχειρήσεων




Εδραίωση της αισιοδοξίας μεταξύ των CEOs για βελτίωση της οικονομίας το 2014 και νέα άνοδο του Γενικού Δείκτη Οικονομικού Κλίματος καταδεικνύει η τριμηνιαία έρευνα της ΕΑΣΕ και της ICAP Group, που πραγματοποιήθηκε από 19/6 έως 4/7. 

Συγκεκριμένα άνοδο στις 136 μονάδες σημείωσε ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος το δεύτερο τρίμηνο του 2013, όπως καταγράφηκε από την τριμηνιαία έρευνα που διεξάγεται σε δείγμα 2.340 Διευθυνόντων Συμβούλων/Γενικών Διευθυντών των μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων. 


Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος το δεύτερο τρίμηνο του 2013 ανήλθε στις 136 μονάδες συνεχίζοντας την ανοδική πορεία του. Σύμφωνα με την έρευνα, η αυξητική τάση του δείκτη αποτυπώνει τη συνεχή βελτίωση του οικονομικού κλίματος μεταξύ των ηγετών των επιχειρήσεων, γεγονός με ιδιαίτερα σημαντική επίδραση στη σταθεροποίηση της οικονομίας και την διαμόρφωση θετικών προσδοκιών ανάπτυξης σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα. 

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι τα αποτελέσματα ανά τάξη μεγέθους δείχνουν βελτίωση του κλίματος σε όλα τα μεγέθη επιχειρήσεων. Επιπλέον, ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης συνεχίζει την ανοδική πορεία του με ταχύτερο ρυθμό έναντι του δείκτη προσδοκιών. 

Επιπλέον, βελτιώνεται συνεχώς το κλίμα που επικρατεί μεταξύ των CEOs σχετικά με την τρέχουσα πορεία των επιχειρήσεων που διοικούν, με τον δείκτη να αυξάνεται στις 96 μονάδες. Τέσσερις στους δέκα CEOs δηλώνουν ότι η τρέχουσα οικονομική κατάσταση των εταιριών τους είναι καλύτερη σε σχέση με ένα έτος πριν. 

Συγκρατημένη είναι η άνοδος του δείκτη προσδοκιών των CEOs για την οικονομική κατάσταση της εταιρίας τους το επόμενο έτος. Ήδη, το 57% των CEOs θεωρούν ότι η μελλοντική πορεία των επιχειρήσεων που διοικούν θα είναι καλύτερη από την τρέχουσα. 

Ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 143 μονάδες έναντι 139 το προηγούμενο τρίμηνο. Σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ σε κατηγορίες δαπανών που έχουν σχέση με τον Τουρισμό, όπως η εστίαση, το 65% των CEOs συμφωνεί με τη μείωση και μόνο το 13% διαφωνεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me