22/7/13

Θα τους περάσει;

Οι εκδότες απαιτούν γενναίο κούρεμα στα δάνεια τους>

83916g-ekdotes

Το κούρεμα των δανείων θα απαιτήσουν απ’ τις τράπεζες οι εκδότες και στη κατεύθυνση αυτή ασκούνται ισχυρές πιέσεις τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Τα δάνεια υπερβαίνουν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ και χωρίς να προηγηθεί γενναίο κούρεμα οι τράπεζες κινδυνεύουν να μην πάρουν δεκάρα τσακιστή αφού τα κανάλια και οι μεγάλες εφημερίδες αιμορραγούν οικονομικά και τα έσοδα, από κυκλοφορίες και διαφήμιση δεν μπορούν να καλύψουν ούτε το λειτουργικό κόστος.
Οι τραπεζίτες φαίνεται να συμφωνούν για ένα γενναίο κούρεμα αλλά υπό προϋποθέσεις. 

 
Απαιτούν απ’ τους εκδότες και τους καναλάρχες να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις μειώσεις μισθών και απολύσεις προκειμένου να εξυγιάνουν τις επιχειρήσεις.
Γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν σώζονται ακόμα και στην περίπτωση που το κούρεμα υπερβεί το 50% των δανείων.
Το κούρεμα στα δάνεια εκδοτών και καναλαρχών αναμένεται να προκαλέσει αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και στα κόμματα της αντιπολίτευσης. 
Τσίπρας και Καμμένος δηλώνουν (τουλάχιστον δημόσια) αποφασισμένοι να δώσουν μάχη προκειμένου να εμποδίσουν την κυβέρνηση και τις τράπεζες να προχωρήσουν στο κούρεμα.
Η στάση τους έχει σχέση με την πολιτική γραμμή που ακολουθούν τα υπερχρεωμένα δημοσιογραφικά συγκροτήματα και τις προσωπικές κόντρες που έχουν οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος με συγκεκριμένους εκδότες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me