27/7/13

1. Πρίγκηπας Παύλος!!!



Business Insider: Επιτυχημένοι και... σέξι

Τη λίστα με τους 32 πιο σέξι ανθρώπους της Wall Street παρουσιάζει το Business Insider, με τον επίγονο του Γλίξμπουργκ στην πρώτη θέση. Το Εuroday παρουσιάζει τα δέκα πρώτα ονόματα της λίστας, ξεκινώντας από τον Daniel Loeb τoυ Third Point.

Business Insider: Επιτυχημένοι και... σέξι - Τα πιο καυτά ονόματα της Wall Street


Τα τελευταία χρόνια δεν ήταν και τα καλύτερα για τους ανθρώπους της Wall Street, οι οποίοι είδαν τα μπόνους τους να μειώνονται, τα κέρδη να συρρικνώνονται και ένα ολόκληρο κίνημα (Occupy) να στρέφεται εναντίον τους.

Φυσικά υπάρχουν πάντα αυτοί που ξεχωρίζουν. Τα πρωτοσέλιδα των οικονομικών εφημερίδων και οι λίστες περιοδικών σαν το Forbes συνεχίζουν να φιλοξενούν τους “αστέρες” των χρηματοοικονομικών.



Η οικονομική επιτυχία είναι από μόνη της κάτι εντυπωσιακό, αλλά οι συντάκτες του Business Insider είχαν την διάθεση να πάνε ένα βήμα παραπέρα και να επιλέξουν τους ανθρώπους που κάνουν την Wall Street να φαίνεται… σέξι.


"Συνδυάζοντας επιτυχία, εξουσία, γενναιοδωρία, ομορφιά, προσωπικότητα και αίσθηση της μόδας, οι άνθρωποι αυτοί «έχουν όλο το πακέτο»" επισημαίνεται στο δημοσίευμα του αμερικάνικου περιοδικού.

Η λίστα με τα 32 πιο "καυτά" πρόσωπα περιλαμβάνει από ανώτατα στελέχη τραπεζικών κολοσσών μέχρι διαχειριστές hedge fund και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ηλικιών και εθνικοτήτων.

Το Euroday παρουσιάζει τα δέκα πρώτα ονόματα της λίστας, ξεκινώντας από τον Daniel Loeb τoυ Third Point:


10. Daniel Loeb

Hλικία: 51
Εταιρεία: Ιδρυτής του Third Point
Εκπαίδευση: BA, Columbia
O D. Loeb επένδυσε το 2012 σε ελληνικά ομόλογα, στοιχηματίζοντας ότι η χώρα δεν θα βγει από την ευρωζώνη.Το κέρδος για το Third Point έφθασε περίπου τα 500 εκατ. δολάρια.
Ο ιδρυτής του Third Point είναι γνωστός για τις θαρραλέες επιστολές του σε εταιρείες και CEO.Πρόσφατα έστειλε προσωπικό γράμμα στον Εκτελεστικό Διευθυντή της Sony, ζητώντας τον διαμελισμό της εταιρείας σε δύο ξεχωριστά τμήματα, ένα που θα ασχολείται με την ψυχαγωγία και ένα με τις ηλεκτρονικές συσκευές.
Στον ελεύθερο χρόνο του ο D. Loeb κάνει γιόγκα, σερφ και μετέχει σε αγώνες τριάθλου.


9. Alexandra Lebenthal

Ηλικία: Άγνωστη
Εταιρεία: Πρόεδρος και CEO της Lebenthal & Company
Εκπαίδευση: ΒΑ, Princeton
Η Α. Lebenthal είναι γνωστή για τις διασυνδέσεις που έχει στη Wall Street. Σύμφωνα με το περιοδικό Fortune, είναι “κυνηγός κεφαλών” για την κοινότητα Kappa Beta Phi.
Παράλληλα με την επιχειρηματική της δραστηριότητα, έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή μυθιστορημάτων. Το 2010 κυκλοφόρησε το βιβλίο της, The Recessionistas.


8. Ricky Sadler
Ηλικία: 44
Εταιρεία: Ιδρυτής και CEO της Eminence Capital
Εκπαίδευση: ΒΑ, Wisconsin
O R. Sandler είχε ένα πραγματικό πολύ καλό 2012. Σύμφωνα με το Value Walk το Emminence Capital έχει καταγράψει κέρδη πάνω από 23% από τις αρχές του Δεκεμβρίου.
Το πρώτο του hedge fund του, το Fusion Partners, το είχε ιδρύσει μόλις στην ηλικία των 25 ετών, μαζί με τον Wayne Cooperman.


7. Andreas Halvorsen
Ηλικία: υπολογίζεται… κάπου στα 49
Εταιρεία: Συνιδρυτής και CEO της Viking Global Investors
Εκπαίδευση: BA, Williams College
Ο Α. Halvorsen, διαχειρίζεται το hedge fund Viking Global, με ενεργητικό $18 δισ.
Yπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις του νορβηγικού στρατού, ενώ κατά το παρελθόν εργάστηκε στο hedge fund "Tiger Management" του Julian Robertson.
Το 2013 συμπεριλήφθηκε στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του περιοδικού Forbes. Η περιουσία του υπολογίζεται στα $1,3 δισ.

6. Bill Ackman 
Ηλικία: 47
Εταιρεία: Ιδρυτής και CEO της Perishing Square Capital Management
Eκπαίδευση: ΒΑ, ΜΒΑ Harvard
Ο Β. Αckman, ο οποίος διαχειρίζεται την Pershing Square των $12 δισ., αποκάλυψε δημόσια ότι σορτάρει πάνω από $1 δισ. μετοχών της Herbalife.
O 47χρονος επιχειρηματίας πιστεύει ότι η εταιρεία αποτελεί μια επενδυτική 'πυραμίδα" και ότι αργά η γρήγορα θα παρέμβουν οι ρυθμιστικές αρχές.
Ο ίδιος πάντως έχει δεσμευτεί ότι θα χαρίσει το 100% από τα κέρδη σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Σε δηλώσεις του στους FT ανέφερε ότι η διάλυση της Herbalife θα είναι "ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ζωής του".

5. Mellody Hobson
Ηλικία: 44
Εταιρεία: Πρόεδρος της Ariel Investments
Εκπαίδευση: ΒΑ, Princeton
H M. Hobson είναι πρόεδρος της Ariel Investments από το 2002. Έχει στήλη στο περιοδικό Black Enterprise, ενώ αρθρογραφεί συχνά στο ABC.
Παράλληλα με τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, η Mellody έχει σχέση με το διάσημο σκηνοθέτη George Lucas από το 2006, τον οποίο αρραβωνιάστηκε το 2012 και τον παντρεύτηκε στις 22 Ιουνίου.


4. Frederic Oudea
Ηλικία: 49
Εταιρεία: CEO της Societe Generale
Eκπαίδευση: Ecole Bationale d’Adminstration, Ecole Polytechnique
O F. Oudea διετέλεσε για σύντομο χρονικό διάστημα ως σύμβουλος του N. Sarkozy, προτού ενταχθεί το 1995 στο δυναμικό της Societe Generale.
Mέσα σε μόλις οχτώ χρόνια αναρριχήθηκε από τη θέση του επικεφαλής του βραχίονα εταιρικής τραπεζικής στο Λονδίνο στην κορυφή της γαλλικής εταιρείας ως αναπληρωτής CFO. Το 2008 επελέγη στη θέση του CEO.
Ο Γάλλος έχει ταξιδέψει στον Καναδά, την Μπούρμα και το Νεπάλ με τον Stephane Richard, πρόεδρο της France Telecom.

3. David Eihorn

Ηλικία: 44
Εταιρεία: Ιδρυτής και πρόεδρος της Greenlight Capital
Eκπαίδευση: BA, Cornell
Όταν μιλάει για μια εταιρεία, το πιθανότερο είναι πως η μετοχή θα πάρει… την κατιούσα. Ο ίδιος το γνωρίζει. "Από ότι φαίνεται έχω γίνει ρήμα" είχε δηλώσει αστειευόμενος σε συνέδριο hedge fund, επιδεικνύοντας άρθρο της Wall Street Journal με την λέξη "Eihorned" στον τίτλο.
Νωρίτερα το 2013 ο D. Einhorn έγινε πρωτοσέλιδο στις οικονομικές εφημερίδες, όταν παρότρυνε τους μετόχους της Apple να καταψηφίσουν πρόταση της εταιρείας και κατηγόρησε τον τεχνολογικό κολοσσό ότι δεν εκμεταλλεύεται τα τεράστια ταμειακά της αποθέματα.
Τελευταία λαμβάνει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πόκερ.

2. Louis Bacon
Ηλικία: 54
Εταιρεία: Ιδρυτής και CEO της Moore Capital Management
Εκπαίδευση: BA, Middlebury College, MBA, Columbia
To 2012 o L. Bacon επέστρεψε στους επενδυτές το 25% του ενεργητικού του βασικού του hedge fund, επικαλούμενος τις περιορισμένες ευκαιρίες για την επίτευξη υψηλών αποδόσεων.




1. Πρίγκηπας Παύλος
Ηλικία: 46
Εταιρεία: Managing Partners, Ortelius Capital Partners
Εκπαίδευση: BA Ελληνικό Κολέγιο, ΜS Georgetown
O Πρίγκιπας Παύλος είναι συνιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας Ortelius Capital Partners. 
Υπηρέτησε στο βρετανικό στρατό. Αποφοίτησε από το Ελληνικό Κολέγιο στο Λονδίνο και από το Georgetown με BA και master στις διεθνείς σχέσεις και τα οικονομικά. 
Μιλάει έξι γλώσσες: ελληνικά, ιταλικά, ισπανικά, γερμανικά, γαλλικά και αγγλικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me