2/7/13

COSCΟ: Δεν αλλάζουν τα επενδυτικά σχέδια μας στην Ελλάδα

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΕΙΤΑΙ Ο 63ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΠΤΕΝ ΓΟΥΕΙ

 

Η αλλαγή σκυτάλης στο τιμόνι της COSCO και η αποχώρηση του κάπτεν Γουέι Τζιαφού δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τα επενδυτικά σχέδια του κινεζικού ομίλου και το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα. Αυτό διαβεβαιώνουν ανώτερα στελέχη της κινεζικής εταιρείας με αφορμή τον διορισμό του νέου προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, Μα Ζεχουά.


COSCΟ: Δεν αλλάζουν τα επενδυτικά σχέδια μας στην Ελλάδα

Ο 63χρονος κάπτεν Γουέι Τζιαφού έχει ήδη υπερβεί το όριο συνταξιοδότησης, σύμφωνα με το ειδικό τμήμα οργάνωσης του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ ο 60χρονος Μα Ζεχούα θεωρείται μόνιμη και όχι μεταβατική επιλογή από στελέχη της Piraeus Container Terminal (PCT), καθώς από τον Αύγουστο του 2011 ήταν επιχειρησιακός διευθυντής και επίτροπος του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στον όμιλο της COSCO.



Σύμφωνα με πληροφορίες από ναυτιλιακές πηγές, την καρατόμηση του κάπτεν Γουέι είχαν ζητήσει κάποιοι δυσαρεστημένοι επενδυτές, εξαιτίας των μεγάλων απωλειών που αντιμετώπιζε ο όμιλος της COSCO τα τελευταία δύο χρόνια. Σημειώνεται ότι τη θέση του διευθυντή του ΔΣ και την προεδρία του κινεζικού ομίλου θα αναλάβει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Λι Γιούνπενγκ.



Ο Μα Ζεχούα έχει πάνω από 30 χρόνια εμπειρία στη διαχείριση ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, ενώ έχει διατελέσει αναπληρωτής γενικός διευθυντής Ναυτιλίας της Κίνας, Ocean Shipping Company, πρόεδρος της COSCO Βρετανίας, βοηθός πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της COSCO, πρόεδρος της COSCO Αμερικής, αναπληρωτής γενικός διευθυντής στη δραστηριότητα του ομίλου στην επαρχία Γκουάνγκ Ζου και στην επαρχία Κινγκ Ντάο.



Επίσης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και μέλος του κόμματος επιτροπής της COSCO Group, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γραμματέας της διακομματικής επιτροπής της Κίνας Shipping Company, σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου, πρόεδρος και αναπληρωτής γραμματέας της διακομματικής επιτροπής της COSCO Group. Ο Μα Ζεχούα αποφοίτησε από το Ναυτιλιακό Πανεπιστήμιο της Σαγκάης, με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο και τον χαρακτηρισμό του Senior Economist.



Ο Λι Γιούνπενγκ ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του διευθυντή του ΔΣ και προέδρου του Ομίλου COSCO ξεκίνησε την καριέρα του στoν κινεζικό όμιλο το 1976 και έχει περάσει από πολλές διευθύνσεις θυγατρικών εταιρειών της COSCO Group.


http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63851773

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me