26/7/13

Γερμανία: Εξετάζει προσφυγή εναντίον Κομισιόν - Επί τάπητος το σχέδιο για τράπεζες

Γερμανία: Εξετάζει προσφυγή εναντίον της Κομισιόν

Το Βερολίνο συζητά το ενδεχόμενο να στραφεί νομικά εναντίον της Κομισιόν, σύμφωνα με την Die Welt. Αιχμή του δόρατος το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το καθεστώς εκκαθάρισης των τραπεζών της ευρωζώνης. 
 
Το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εναντίον της Κομισιόν εξετάζει η Γερμανία όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της Die Welt, το Βερολίνο αντιδρά στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το καθεστώς εκκαθάρισης των τραπεζών, τις οποίες χαρακτηρίζει μη συμβατές με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.


Στις αρχές του μήνα, η Κομισιόν παρουσίασε σχέδιο για τη δημιουργία επιτροπής που θα αναλάβει το ρόλο στήριξης ή εκκαθάρισης των τραπεζών της ευρωζώνης.

Ο νέος θεσμός αναφέρεται ότι θα τεθεί σε λειτουργία το 2015, εφόσον δοθεί το πράσινο φως από τα κράτη – μέλη της ΕΕ.

Σε περιπτώσεις εκκαθάρισης τραπεζών προβλέπει ότι το βάρος θα μοιράζεται στους μετόχους, πιστωτές και τελικά καταθέτες των τραπεζών.

«Η απόφαση για το εάν θα κατατεθεί η όχι προσφυγή θα ληφθεί στις αρχές του 2014» αναφέρει η πηγή της Die Welt και συμπληρώνει: «θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων».

Βάσει του δημοσιεύματος, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble θέλει να παρατείνει τις διαπραγματεύσεις μέχρι τα τέλη του 2014 οπότε θα έχει οριστεί και η νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me