9/7/13

Η αληθεια που κρυβουν τα συμβατικα ΜΜΕ

Το Eurogroup είπε όχι σε εκλογές στην Ελλάδα
  •  Χρήστος Φράγκου Sofokleousin.gr
 
Μπλόκαραν την κρυφή ατζέντα Σαμαρά για κάλπες πριν το τέλος του έτους. Άδειασαν Στουρνάρα, έδειξαν πυγμή. Η ελληνική κυβέρνηση έπαιξε κι έχασε, κι αυτό είναι προφανές συμπέρασμα από την πολιτική ανάγνωση της απόφασης του Eurogroup. 
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ6wrho3I37P7E1UCwfCU4s6GHgL3Atc8wB7Iw3qwlaDx13j5wn
Η στήριξη της Μέρκελ ήταν μόνο για το θεαθήναι, ο Γιάννης Στουρνάρας φάνηκε μικρότερος από το κοστούμι που φορούσε και οι Ευρωπαίοι εταίροι έστειλαν μήνυμα στον πρωθυπουργό ότι δεν θα συμμετάσχουν στα εσωτερικά μικροπολιτικά παιχνίδια. 
 
Βέβαια μέχρι στιγμής επικρατούν οι οικονομικές και τεχνοκρατικές ερμηνείες της απόφασης να χορηγήσει με το σταγονόμετρο τις δόσεις του τρίτου τριμήνου και να κρατήσει στον κουμπαρά τα 2,6 δισ. του τελευταίου τριμήνου.

Στην πραγματικότητα το Eurogroup συμπεριφέρθηκε πολιτικά και ήταν σε απόλυτη συνεννόηση με το ΔΝΤ, καθώς μετά τη συνάντησή που είχε η Άνγκελα Μέρκελ με τον Αντώνη Σαμαρά συμπέρανε ότι ο πρωθυπουργός έχει στην ατζέντα του εκλογές πριν τα τέλη του έτους, εξέλιξη που οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν. 
Αντιλαμβανόμενοι ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε κρυφή ατζέντα και επιδιώξεις επικράτησης στο εσωτερικό σκηνικό μέσω νέας εκλογικής διαδικασίας οι Ευρωπαίοι του τράβηξαν το χαλί, διαμηνύοντας παράλληλα ότι δεν θα συμμετάσχουν στους σχεδιασμούς ως πιόνια.

Ετσι η απόφαση του Eurogroup κατα αρχήν αδειάζει τον Γιάννη Στουρνάρα και το κλίμα υπεραισιοδοξίας που καλλιεργούσε με διαρροές και προπαγάνδα μέσα από τα media, ενώ αφήνει έκθετους όσους συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία.

Παράλληλα καθιστά σαφές ότι η Κομισιόν και το Eurogroup κρατούν τα ηνία από το χαλινάρι που έχουν περάσει στην Ελλάδα και το σφίγγουν κατά το δοκούν, ενώ παράλληλα αναδεικνύονται σε ρυθμιστές και των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων.

Πρόκειται για τη δεύτερη φορά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα που οι Ευρωπαίοι δείχνουν στον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν μπορεί να χειριστεί τις πολιτικές ισορροπίες κατά το δοκούν. 
Όπως αποκάλυψαν με δηλώσεις τους ο Φώτης Κουβέλης και ο Κώστας Σκανδαλίδης ο Αντώνης Σαμαράς οδηγούσε τη χώρα σε εκλογές με αφορμή την ΕΡΤ. Ενώ η πολιτική ερμηνεία της απόφαση του Eurogroup δείχνει ότι το ζήτημα αυτό παρέμενε στην κρυφή ατζέντα του Μαξίμου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο σχολιασμός επιτρέπεται μόνο σε εγγεγραμμένους χρήστες

About Me